torsdag 26 februari 2009

Var Heléne Fossmos död ett mord?

.
.

Foto från Newsmill


Ulf Jonasson, doktor i folkhälsovetenskap skriver på Newsmill 26-02-2009

Var Heléne Fossmos död den 18 december 1999 Knutbys första mord?

http://newsmill.se/artikel/2009/02/26/var-helene-fossmos-dod-den-18-december-1999-knutbys-forsta-mord



Jag har dock kommit att främst intressera mig för vad som egentligen hände Heléne Fossmos i december 1999 - hon var som bekant Helge Fossmos första fru. Min främsta ingång till Knutby-händelserna är att Birgitta Jonasson och jag sedan 1994 hade forskat på den smärtstillande substansen Dextropropoxifen (DXP). Det var den substansen som Heléne Fossmo hade i blodet efter sin död.

[...]
Marilyn Monroe avled 1962, av självmord som man först antog. Numera är expertisen tämligen övertygad om att hon mördades. Inte heller hos Marilyn Monroe fanns några tablettrester i hennes magsäck vid obduktionen. För hennes del antas det numera att hon tillfördes ett stort antal giftiga sömnmedel till sin kropp via enema/lavemang.
Sammantaget vill jag formulera tre förslag till riksåklagaren:
• Låt polis och åklagare än en gång utreda omständigheterna kring Heléne Fossmos död och att man främst fokuserar på hur den höga mängden av den smärtstillande substansen Dextropropoxifen (DXP) egentligen tillfördes hennes kropp.
• Polis och åklagare bör också beakta genusperspektivet vad gäller en ny utredning om Heléne Fossmos död - att de låter kvinnliga rättsläkare och kvinnliga forskare inom rättsmedicinen ta ställning till obduktion och annat material vad gäller Heléne Fossmos död.
• Var den obducerande läkaren - främst patologen - Lars Eriksson alltför oerfaren i sin nya roll som rättsläkare?
[...]

Under rubriken "Inre besiktning" i det rättsmedicinska obduktionsprotokollet, punkt 42 står: - Magsäcken innehåller cirka 100 ml blodfärgad vätska, inga slemhinneskador eller blödningskällor påvisades i magsäckens slemhinna. Inga tablettrester, ingen doft av alkohol.
Om en person har en så hög koncentration av DXP i blodet och det inte fanns några tablettrester i magsäcken som gällde för Heléne Fossmo är det närmast ett tjänstefel av inblandade och ansvariga läkare att inte larma polisen.

*****

Gå in på newsmill och läs hela artikeln, lämna din kommentar, det är viktigt. Vi vill alla ha reda på hur Heléne dog/blev mördad. Det finns ett fåtal personer som den dagen fanns i pastorsvillan.
Helge, Ev.... och SaFr ( mannen som vid unga år varit mycket nära 3 dödsfall/mord.
Blev Heléne Fossmo mördad? Vem eller vilka var behjälpliga? Var det eventuella mordet en lydnadshandling.
"Om du inte böjer dig och blir rätt får du gå hem till Gud" Vilka var anstiftarna i så fall?


http://newsmill.se/artikel/2009/02/26/var-helene-fossmos-dod-den-18-december-1999-knutbys-forsta-mord

Heléne Fossmos Barn, Mamma, Pappa, Bror och övriga närstående har rätt att få veta sanningen.



Heléne Fossmo 1972-1999




Inga kommentarer: