tisdag 17 februari 2009

Efter tio med Malou 17-02-2009 Knutby FFS

.
I dag kommer en Mamma som har barn i Knutby att gästa Malou von Sivers Efter tio.

http://www.tv4.se/samhalle/efter_tio

Bild från TV4: Malou von Sivers

http://www.tv4.se/1.247190?episodeId=1.836037&


Mamman är ingen mindre än modiga Eva Westman som ägnar all sin kraft åt att hennes älskade barn skall komma ifrån den destruktiva sekten och det destruktiva inflytande som Åsa och övriga pastorer har på församlingen i Knutby FFS.

Förstår att Eva Westman precis som en tigrinna kämpar för sina älskade barn med sitt egna liv som insats. Den sorg Eva Westman med maken Ulf måste bära på tär styggt på hälsan både fysiskt och psykiskt.


Tror vi kommer få se bland annat leg.läk. och psykoterapeuten Rigmor Robért i programmet Efter tio idag.
Rigmor är en mycket klok kvinna som ägnar stor del av sin fritid och även tar av sin ordinarie arbetstid för att kunna hjälpa samt bistå anhöriga och avhoppare från sekten i Knutby.

Att som Rigmor Robért hjälpa de från sekter som far illa och deras anhöriga genererar inga inkomster, tvärtom, det blir utgifter och åter utgifter, det känner Sektinfo allt för väl till.

Detta bland annat gör Rigmor Robért till en seriös och trovärdig expert på sekter i allmänhet och Knutby i synnerhet.

Tv 4 har tagit sitt samhällsansvar genom filmen Vägen hem!

En dyr produktion som efter endast 12 dagar efter premiären visas i TV. De som säger att filmen skulle generera stora pengar i Karin Swärds, TV4's fickor, vill bara tala om hur stor okunskap de besitter.


Genom att följa upp filmen med 5 program i Efter tio så har det kommersiella TV4 tagit ett större samhällsansvar än vad som förväntats.

Vi som varit och är involverade med arbetet att få sekten upplöst kan inte nog uttrycka vår tacksamhet till TV4, Karin Swärd med team, Malou von Sivers med team och ledningen på TV4.


Att den tongivande Åsa Waldaus "plantering" sekt kostat samhället miljontals kronor kan man förstå.

Rättegångar, advokater, fängelse, rättspsykiatrisk vård är en sak men vi får inte glömma alla de anhöriga som är sjukskrivna år efter år där de flesta kanske aldrig kommer ut i arbetslivet mer.

Det är den ekonomiska biten men den största och omätbara är det mänskliga lidandet.

En trebarnsmor och en ung styvmor mördade, en man skottskadad, Sara ett offer som påtagit sig en skuld allt för att behaga drottning Tirsa aka Åsa Waldau.
De anhöriga till de tre största offren Heléne, Alexandra och Sara, vilket enormt lidande de måste klara sig igenom timme efter timme, dag efter dag, år efter år.

Det samma gäller alla de som har sina nära och kära i Åsa Waldaus "plantering"

Barnen som varit i sekten sen 90-talet växer upp, vad kommer att hända med deras liv efter allt de varit utsatta för, två mord, ett mordförsök, föräldrar satta i tukt. Föräldrar som tillhör sektledningen som smusslar med en massa hemligheter. Flera av barnen kommer snart att ta klivet ut i samhället.

Detta är en mänsklig tragedi!

Ni som kan, slut upp, hjälp till, ta samhällsansvar för att sekten i Knutby upplöses och de ev. flera som är inblandade i ond bråd död får lätta sitt samvete hos polisen.


Efter tio, gratis på nätet här:

http://anytime.tv4.se/webtv/?treeId=9017



Första avsnittet av Vägen hem kan ses gratis här:

http://www.tv4.se/2.28209?videoId=1.850454




Grafik, ett avmaskat foto på en ros som jag ändrade färg på, blad fick bli en form av murgröna som mest likande rosblad, lagerstyles som effekt på blad.Bilden blir större om ni klickar på den. :)

Inga kommentarer: