torsdag 12 februari 2009

Eva Lundgren - Knutby-Koden - Konferensen

.
Har nu läst hela Eva Lundgrens bok Knutby-koden.


Vissa saker var mycket bra och en del var mindre bra. Ni som varit på konferensen eller läser i media, bloggar om konferensen och har ett intresse för den makabra Åsa Waldaus sekt (Åsa kallar den själv för "sin plantering") och den maktstruktur som hon byggt upp, bör absolut köpa boken.

Är kritisk till att en bild på den mördade Alexandra Fossmo finns med, hon ligger död (bild från förundersökningsprotokollet)
Tror också att Eva Lundgren ångrar sig att bilden är med.

Kapitlet med Sara Svensson och Helge Fossmos sexuella relation var onödigt detaljerad.
Boken hade vunnit mycket på om Eva Lundgren varit mer återhållsam där.

Det känns inte bra att Sara Svensson är så utlämnad utan att kunna försvara sig mot det Helge Fossmo berättar för Eva Lundgren.

Boken ger en bra inblick hur det ser ut i den tongivande Åsa Waldaus sekt , Gränsta, Knutby.

Eva Lundgren har med mycket foton på sektens huvudpersoner, där finns foto på äldstebroder Daniel Linde som blev skottskadad, Åsa Waldau, Patrik Waldau med sin älskarinna Maria Larsson från Göteborg, sektens sexprofet Peter Gembäck med Emma Gembäck, Kim Wincent som föredrar blodiga predikningar. Bra foton på Daniels fru Anette Linde som var älskarinna till Helge och brukade ha hedersstunder i sin bästa väninnas Alexandras sängkammare med Helge.

Åsas lillasyster Anna som hör harpospel från himlen finns på bild.
Där finns många dokument från förundersökningen. Flera av de SMS som Sara fått av Åsa har hon renskrivet för att komma ihåg sin lydnad mot Tirsa.

Eva Lundgren har fått mycket beröm för att anordnat Knutby-konferensen och utan boken hade den inte blivit av.

Många har lärt känna varandra på konferensen och jag tror att det är positivt, det ger mer fokus på Åsa Waldau och hennes sekt, många av dessa är duktiga skribenter i såväl press, insändare och bloggeriet. Vi kommer säkert att få läsa mycket om sekten i Knutby framöver.

Skulle gärna vilja lägga ut dessa foton från Evas bok i bloggen, skall eventuellt kontakta Eva och förlaget och se hur det kan ordnas.

Omdömet om Knutbykoden:

Fantastiskt mycket som är bra, en del som är mindra bra.

Är glad att vi köpte boken, vi har både den Norska och den Svenska upplagan. Den svenska upplagan har färgfoton mot den norska som har svartvita.

Rekommenderar alla med intresse för sekter att köpa boken.
Kostar 175:- på Adlibris, varför inte gå ihop några om ett köp så blir det inte så kostsamt. Ingen frakt eller annan avgift tillkommer, räkning följer med boken.



http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9186021338


Bilden är gjord till Eva Lundgren, tack för allt arbete du lagt ner på att avslöja Åsa Waldaus "plantering"/sekt i Knutby.

Grafik, ett stort fång blommor till Eva Lundgren för allt jobb hon lagt ned! Klicka på bilden så kommer den i storformat.

Inga kommentarer: