tisdag 24 februari 2009

Knutby – en studie i ondska

..
..
Citat Bo Garpenskog, Västerbottens Folkblad 24-02-2009

MAN BLIR RIKTIGT förargad över att man missbrukar Guds namn till den mildaste grad i Knutby församling. Att man kan predika om att människor ska längta hem till himmelen, redan när de är så unga. Man undrar faktiskt hur människor kan bli på detta sätt. Men som alltid är det att skaffa makt över människorna.
[...]
Syndare är vi väl allihopa, men i detta fall tycker jag att predikanterna har klätt ut sig i ulvens kläder. Vad finns det för empati och förståelse när man tror sig själva vara Gud?

[...]


Men de lockar in medlemmar på ett smart sätt, de börjar inte basunera ut sitt budskap på en gång utan börjar med att skapa en känslomässig kontakt, de tar reda på information om den ”utvalda” och sedan sympatiserar med den ”utvalda” vilket får den ”utvalda” att ty sig till gruppen. De som då inte i vanliga fall inte har ett så stort socialt umgänge eller kanske alltid varit en ”sökare” efter kärlek (för är det inte trots det livet handlar om, att finna kärlek?) kan vara i en riskzon.
Men det är ju faktiskt så att alla religiösa samfund blir mer eller mindre utsatta av denna diskussion. På något sätt borda man skilja dessa samfund åt.
Hur man än ser på det så är Knutby en studie i ondska.

Läs hela artikeln här:


http://www.folkbladet.nu/?p=136801


Så sant, ondskan härjar bland ledarskapet i Knutby, ju högre upp i toppen ju mer ondska.
Emma Gembäck brukar i predikningar pratat om plogspetsen.
I toppen på pyramiden sitter Åsa Waldau.

Plogen och dess plogspets:

Åsa Waldau

Urban Fält Patrik Waldau Peter Gembäck

Emma Gembäck Johan Grimborg? Kim Wincent


Därefter kommer det som Åsa Waldau så föraktfullt kallar bänkutfyllnad och allra längst ner i botten finns barnen i sekten.

De som far mest illa är de svaga och förtryckta församlingsmedlemmarna samt barnen.


Någon i församlingen måste väl ändå se, men det är svårt att ta sig loss då ledningen sett till att alla gamla vänkontakter brutits och även den eventuella kontakten med anhöriga är enbart sporadisk, villkorad och väldigt skör.

Här behövs en massiv insats av anhöriga och samhället! Vi skall inte vara så fega att vi tittar bort när våra medmänniskor kommit vilse på livets väg.
Ställ upp för Sara, ställ upp för era anhöriga och det viktigaste av allt, ställ upp för barnen i Knutby FFS.

Sätt som prioritet nr 1, att hjälpa de i Knutby som är intrasslade i sektledningens farliga nät!

Stort tack till en vän som söker av nätet. :)




Fractalbild 1280x1024, går att ha som desktopbg. Har inte gjort den utan har fått den. Tycker fractal blir väldigt snyggt men tycker inte om att jobba med fractalprogram är roligare att jobba i Photoshop och Illustrator.

Inga kommentarer: