måndag 16 februari 2009

Efter tio, Åsa Waldau gästar Malou von Sivers

.
Malou var jättebra!

Man såg hur osäker Åsa Waldau var, även hur Åsa försökte blanda bort korten men det lyckades inte.

Folk i stugorna genomskådade Åsa Waldau, hennes lögner och bortförklaringar lyser igenom. De såg hur Åsa Waldau svartnade i ögonen.

Har inte sett så mycket av Malous program tidigare, tycker Malou gjorde mycket bra ifrån sig. Hon var påläst och vet vad det rör sig om, det fanns säkert många frågor som kunde ställts men då hade säkerligen Åsa Waldau fått ett av sina berömda utbrott och det hade inte lämpat sig i Malous program.

Ni som inte hade möjlighet att se Efter tio, det finns att se gratis på Anytime:



http://anytime.tv4.se/webtv/?treeId=9017




Läsvärt från media:


Staffan Wiktorin skriver i Kvällsposten

I "Debatt" förra veckan dammades sekten i Knutby av. Det var ett avslöjande program eftersom den självutnämnda Kristi Brud - alias Åsa Waldau - inte tilläts legalisera sina åsikter och handlingar bakom ett massa religiöst svammel.
Svårigheten med att debattera sakfrågor med religiösa irrhjärnor är att de alltid flyr in i hänvisningar till "guds vilja" och egna tolkningar av bibeln. Därmed försvinner alla krav på rationalitet och logik eftersom man i gudarnas namn kan rättfärdiga i stort sett vad som helst.
Men den fällan gick Janne Josefsson inte i utan Waldau och hennes edsvurna framstod som de trångsynta, manipulativa, grandiosa och kontrollerande typer de är. Waldaus försök att utmåla sig som offer utsatt för häxjakt av en elak omgivning fungerade inte alls.
Tragedierna i Knutby var trots allt en isolerad företeelse.


http://www.kvp.se/nyheter/1.1468015

Kristianstadbladet

Det är mycket Knutby nu

Knutby. Knutby. Knutby. Det är mycket kring den lilla perverterade församlingen i Uppland nu. Samtidigt förvånansvärt lite med substans. Två helt centrala saker glöms nästan bort i dramadokumentären och debatten: den ekonomiska girigheten och den sexuella fixeringen. När jag på 1980-talet studerade pingstkyrkan och Livets Ord undercover var det, utan att dra alla över en kam, ändå ett slags gemensam nämnare för pastorer och andra i ledargarnityret: pengar och sex. Som kunde flera av dem varken få nog av det ena eller andra. En så osund kulturell miljö som frikyrkans har jag faktiskt aldrig vistats i. Malmös nu så omtalade svartklubbar framstår vid en jämförelse som rena rama söndagsskolorna.

Jan Karlsson


http://www.kristianstadsbladet.se/article/20090216/KULTUR/658892385


De flesta frikyrkoförsamlingar är inte som Knutby, Åsa Waldaus "plantering" sekt är den mest bisarra i vår tid och är en avart som inte har mycket med varken Gud eller religion att göra. Det handlar om att sex pastorer tillskanskat sig stor makt genom manipulation.

Håller med om att i dokumentären kunde det som Yrsa Stenius kallade för det nakna horeriet i Knutby lyfts fram tydligare.

Sekt, sex, makt och pengar. ( vår kommentar)



Lite bloggar som skriver hur de upplever filmen och/eller Åsa Waldau

http://miatankar.webblogg.se/2009/february/asa-waldau-och-knutby-forsamlingen.html


http://blogg.aftonbladet.se/28517/perma/1124953/







Grafik, bild som jag fått, bara satte dit en viol.

Inga kommentarer: