tisdag 3 februari 2009

Kommuner överväger bojkott av kristet vildmarkscenter

Från tidningen Dagen 2009-02-02 14:10

Omdiskuterade Kingdom Center/Kristet Center Syd har tjänat hundratusentals kronor på kommunerna i Skåne som besökt församlingens vildmarkscenter. Men nu överväger flera av kommunerna att avbryta samarbetet.

Kingdom Center i skånska Höör utpekades i SVT:s program Existens i höstas. Församlingen driver sedan flera år ett vildmarkcenter som utnyttjas av kommuner och företag. Enligt uppgifterna i programmet arbetar där både barn och vuxna oavlönat.

Margaretha Sturesson, tidigare medlem i församlingen, kommer snart ut med en bok där hon berättar att hon bland annat utsattes för demonutdrivning och drevs till självmordsförsök innan hon lyckades fly och fick hjälp på en psykiatrisk klinik.

[...]

- Om bilden som media förmedlar av Kristet Center Syd är korrekt är detta förbi gränsen. Det talas om barn som tvingas arbeta oavlönat och om folk som far illa, det är inte någon sympatisk berättelse. Jag tycker inte att vi ska fortsätta åka dit, säger kommunalrådet Torkild Strandberg (FP) till Helsingborgs Dagblads nätupplaga.

[...]

Christer Segerliv, pastor i Kingdom Center, säger i en kort kommentar att vildmarksanläggningen har stor ekonomisk betydelse för församlingen och beklagar att församlingen kan komma att portförbjudas från Helsingborgsfestivalen och Landskronakarnevalen.

- Det tycker vi är synd, vi har varit ett bra inslag på festivalerna.

Thomas Manfredh



Det här är från Existens och föreställer sheriffen Christer Nilsson numera "Segerliv" från sekten i Höör, Kingdom Center f.d. Kristet Center Syd som på Lone Star bedriver barnarbete och utnyttjar medlemmarna till gratisarbete.

Det är ett bra beslut som Skånes kommuner fattat. Vi här på sektinfo och våra vänner kommer göra allt för att uppmärksamma företag på vad det är för sekt med barnarbete de åker till.

Segerliv med sin andliga hustru har nog inte räknat med att bloggar numera är en mycket stor faktor att räkna med.

Sektinfo kommer att i framtiden skriva mycket om sekten Kingdom Center - Lone Star i Höör och deras låtsassheriff samt vice sheriff.

Så fort Margarethas bok kommit ut i bokhandeln så kommer debatten att ta fart. De som kommit till pressens kännedom i dagsläget gör att håret reser sig. Hur kan man behandla en medmänniska så illa. Redan nu kan vi här på Sektinfo känna trycket från människor som vill ha mer information.

Om det är någon tröst för sektparet Segerliv Kingdom Center i Höör så kan vi berätta att det hemska som ni utsätter människor för, ja tyvärr sker det i alla sekter. Därför är det så viktigt att detta kommer upp på våra politikers agenda. Vi måste upplysa vad som kan hända och vad som händer i sekter.

Vi uppmanar alla företag att tänka sig för noga innan de bokar på Lone Star.

Margaretha Sturessons bok - Om det så skulle kosta mig livet

Beskrivning:

Du är under mina fötter!"

Margaretha Sturesson var en välutbildad fyrabarnsmamma med mycket ork och energi när hon och hennes familj gick med i Kristet Center Syd, en ny och visionär församling i Höör.
14 år senare låg hon med rött vak på psykiatrisk klinik efter upprepade självmordsförsök. Där kom hon att stanna i ett och ett halvt år.
Vad var det som gick snett när Guds rike skulle byggas i Skåne? En berättelse inifrån om maktmissbruk för heliga syften, om livsfarlig lojalitet, om att vara förövare och offer i samma person -- och om att till slut lyckas ta sig ur ett medberoende.


http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9173870137

Allt är bra timat:

Filmen Vägen Hem, teatern i Uppsala, Knutbykonferensen den 5 februari på Uppsala universitet och den 10 februari kommer Margarethas bok ut.

Inga kommentarer: