torsdag 12 februari 2009

Sekten i Knutby är arga och besvikna



Församlingen bojkottar filmen

http://www.metro.se/se/article/2009/02/11/21/1022-45/index.xml

Citat Metro 11-02-2009
Församlingen i Knutby bojkottar TV 4 när första avsnittet av dramadoku­mentären ”Vägen hem” visas i kväll klockan 21.
– Vi är arga och besvikna, säger pastor Peter Gembäck.

”Vägen hem” gick upp som biofilm för ett par veckor sedan, och nu visas filmen i tre avsnitt i TV 4. Serien är producerad av journalisten Karin Swärd som tidigare gjort dokumentären ”Skotten i Knutby” för TV 4.
[...]
– Egentligen är det helt sjukt att det står en skådespelare som spelar Åsa Waldau på scen och Åsa bor fyra mil därifrån. Den enda bilden skådespelerskan kan ha är från massmedierna och den är långt från verkligheten, säger Gembäck.

Det hjälper inte hur mycket än Gembäck och ledarna visar sin ilska offentligt.
Anna-Lena Strindlund som gör en rolltolkning av Åsa Waldau är väldigt försiktig och mild i sin tolkning mot vad originalet är när hon mobbar och sätter församlingsmedlemmar i tukt.

Peter Gembäck kanske har glömt sådant som tukt och mobbing fastän han som ledare själv varit med. Det är obehagligt att minnas men det finns en väg ut. Be om hjälp, be om förlåtelse, ljug aldrig och massor av människor kommer att ställa sig i gapet för dig, precis som gjorts för alla de som lämnat det destruktiva sektlivet i Knutby.

Att bojkotta filmen visar på att ledarna styr, precis som på konferensen, när Helge visades i bild så tittade de 5 sektledarna med resten av hjorden höll för ögonen och var kontrollerade av ledarna som satt på läktaren.
Ledarskapet beter sig omoget och visar tydliga tecken utåt för oss som läser att de är rädda att deras sekt spricker. Är de rädda för att ställa sig till arbetsmarknadens förfogande.

Se längre ner Roland Sennerstams insändare i Dagen

Citat Roland Sennerstam:

"Så länge ingen i ledningen för församlingen
vill se på sig själv från sidan
som betraktare och titta på hur han/
hon förhåller sig och arbetar utan bildar
gemensam front mot besökare, så har
en forskare inget att hämta där."

http://sektinfo.blogspot.com/2009/02/oro-for-barnen-i-knutby-artikel-dagen.html


Det gäller ju alla församlingen kommer i kontakt med, och alla som yttrar sig negativt om den. Ledningen säger alltid att man inget vet för man har inte varit där. Undrar vad ledningen hämtat detta naiva tänkandet?


Bild: Vägen hem av Karin Swärd och TV4

Inga kommentarer: