torsdag 19 februari 2009

Vägen hem - miljön i Knutby

'

Vägen Hem del 1 sågs av 905.000 tevetittare enligt Dagen. Dramats huvudperson är Sara. En grym medlemsflock lyder hysteriska sektledare. Sara plågas till psykisk sjukdom


Heder åt Swärd & medarbetare som prioriterar verkligheten. I detta sammanhang är det filmiska - tekniskt eller konstnärligt - underordnat. Varje replik lär bygga på autentiska ord uttalade i sekten. Sanningen är det väsentliga.

De som vill – och det är alltså nära en million svenskar – tar nu del av knutbypastorernas ruggiga predikningar. Samtidigt tar vi del av medlemmarnas GILLANDE! Ett skrämmande beteende i en sjuk miljö!
Den sociala kulturen i Knutby Filadelfia har nu svenskarna att ta ställning till.

Menar dessa självlärda pastorer allvar med sin religion ska de givetvis avgå. Pastorer och medlemmar har i fem år skyllt allt ont på Helge Fossmo. Han är dömd men alla pastorer predikade ju samma dödsbudskap. Pastorerna har kritiserats men det är dags att också fråga medlemmarna om deras ansvar.

Ni använder Helge Fossmo som er sköld mot egen skuld. Han har sin skuld, ja, men den rentvår inte er ifrån vad ni gjort och inte från hur ni underlåtit att hjälpa utsatta kamrater och barn.
För att travestera Skriften: HF är väl inte den som skall taga edra synder på sina skuldror?
Erkänn äntligen för er själva och för varandra hur ni på order av Åsa Waldau under två år psykade Sarra sönder och samman. En av er rapporterade i Trons Värld nr 1 (13 jan) 2005 att Åsa Waldau sagt: ”Jag vet att hon [Sara] inte hör hemma i himlen. Om inte jag vill se henne där vill inte min man [Jesus] det heller förstår du väl?”

Tror ni att Åsa Waldau bestämmer vilka som efter döden släpps in i hennes himmel? Var tror ni i så fall resten av mänskligheten har hamnat?

Åsa Waldau gör bort sig i den ena TV-direktsändningen efter den andra. Hon beskyller samtliga för att ljuga, som oberoende av varandra berättar om övergrepp, lydnad, tukt, ÅW-dyrkan i sekten. I en filmad efterdebatt fick man se henne gapa och rya åt professor Lundgren och läkaren Rigmor Robért. Ovärdigt.

I glashuset SVT-Gbg talas det om hur Åsa Waldau hastade efter Janne Josefsson på väg hem. Man mindes hur hon där för ett par år sedan kramade Bert. Nu var det Janne som omslingrades i en knutbykram. Han besvarade den inte. Peter Gembäck och en knutbytjej tittade stillsamt på sin chefs flirty fishing.

Man kan tycka synd om dem.
Men näe. Andra - de som i Knutbygruppen blir utsatta och nedtryckta - behöver först och främst vårt medlidande.
Några i Knutbyförsamlingen tar väl nu ansvar? Rycker upp sig. Hjälper sina kamrater, ungdomarna, barnen. Vi finns härute och vill ge stöd.

Klicka här för att komma direkt till Nabos inlägg:

https://www.flashback.info/showpost.php?p=15207974&postcount=1099


Detta är ett inlägg som Broder Nabo skrivit på forumet Flashback. Vi tar oss friheten att kopiera det rakt av för att det skall nå ut till en större läsekrets.

Eftersom vi lyder under annan lagstiftning så tog vi oss friheten att istället för förkortningar eller *-märkta namn, skriva ut namnen helt.

Ni i Knutby FFS, läs och fundera några dagar över vad broder Nabo skrivet.
Det finns hjälp och/eller stöd att få. Kontakta någon som står helt utanför församlingen eller maila hit så kan vi hjälpa er få kontakt.



Grafik, bild som en vän från grafikgruppen gett i gåva.

Inga kommentarer: