onsdag 25 februari 2009

Knutby FFS får bygga sin hangarkyrka

.
.
Citat Ola Lindqvist UNT 25-02-2009:

Den nya samlingslokal som ska användas av den omskrivna Knutbyförsamlingen har nu fått bygglov av byggnadsnämnden. Byggplanerna har tidigare väckt motstånd bland ortsbor.

Den nya församlingslokalen byggs i anslutning till Gränsta gård på bolagets egen mark. Själva stommen kommer från en före detta hangar. Förutom byggnaden kommer en ny tillfartsväg att dras fram till lokalen.
Planerna på en ny församlingslokal har varit kontroversiella i samhället, efter mordet och mordförsöket för fem år sedan som gjorde Knutby riksbekant. Över 400 namnunderskrifter samlades in mot byggplanerna, när projektet blev känt för ett par år sedan. Ett förhandsbesked från byggnadsnämnden överklagades av ortsbor, men enligt länsstyrelsen strider projektet inte mot gällande regler. Kommunens byggnadsnämnd var enig när den nyligen gav planerna bygglov. Enligt bygglovsansökan blir fastigheten fem meter hög, med en yta på cirka 450 kvadratmeter.

http://www2.unt.se/avd/1,1826,MC=77-AV_ID=871110,00.html


För att säga som sanningen är så är fortfarande motståndet samma hos ortsbefolkningen, ingen vill varken ha Waldaus där eller en hangarbyggnad som sektkyrka.
Nu är frågan om när det blir färdigt, sekten är känd för att ha stora planer men det mesta blir bara kaos. Inressant att församlingen skall hyra lokal av Waldaus, bolaget ägs ju av Per-Arne Waldau och Daniel Linde.

Det gäller att se till pengarna hamnar i rätt fickor. Nu får Knutbyborna se om det blir något av allt rostigt och mögligt skräp som ligger och skräpar på en åker i Gränstaholm.
Oavlönad arbetskraft tas väl förmodligen från Åsas bänkutfyllnad, det gäller att Tirsa får sin rätt. Det kostar att åka på resor över vida världen med sitt uppvaktande hov och det är den redan utsugna bänkutfyllnaden som betalar kalaset.




Gul rosbukett, varsågod :)

Inga kommentarer: