onsdag 25 mars 2009

Vågade inte anmäla våldtäkt - Jehovas Vittnens ledning har alltid rätt

.
.
Vågade inte anmäla våldtäkterna
"Skulle lösas inom församligen"

Citat från Borås Tidning 2009-03-24:

I flera år ska Sjuhäradskvinnan ha blivit våldtagen, misshandlad och hotad av sin make. Kvinnan vågade under flera år inte anmäla eftersom hon tillhör Jehovas vittnen.
Sjuhärad.

Mannen har nu, mot sitt nekande, åtalats för grov våldtäkt och kvinnofridskränkning.

Det är många års övergrepp som nu håller på att rullas upp inför tingsrätten. Bland annat ska mannen, enligt åklagaren, ha misshandlat kvinnan med slag i ansiktet och magen, talat om för henne att hon inte är värd något och våldtagit henne flera gånger. Han sitter sedan i början av mars häktad på sannolika skäl misstänkt, men nekar i stort sett till alla anklagelser. Han medger dock att han vid något tillfälle "ruskat om" frun.

Mannen påstås också ha tagit strupgrepp på kvinnan och hotat att låsa ute henne på balkongen. I polisförhör har kvinnan berättat att maken är mycket svartsjuk och velat ha kontroll över vad hon gjort. Enligt kvinnan har hon vaknat under flera nätter när mannen hållit fast och våldtagit henne.

Att det tagit så lång tid för henne att göra en polisanmälan beror på att hon är med i Jehovas vittnen och att man där löser sådant här internt, har hon sagt i polisutredningen.

Den utsatta kvinnan säger att hon berättat för några äldstebröder om sin situation, och enligt uppgifter i polisförhör har paret fått rådet att "följa kärlekens väg".

– Så här grova brott är inte en intern angelägenhet för församlingen, anser kammaråklagare Sara Westerberg.

[...]

Läs hela artikeln här


Även här finns att läsa

Skyddar ledningen inom Jehovas Vittnen Borås kriminella handlingar? De har under många år vetat om våldtäkterna och övergreppen mot sin kvinnliga medlem. Vad är det mer för kriminella handlingar Jehovasekten skyddar är en naturlig fråga som inställer sig?
Var finns medmänskligheten?





Grafik, tax från frilagt foto, bakgrund penselarbete, lite blommor och gräs.
Är väldigt nöjd med bilden, varsågod :)

Inga kommentarer: