lördag 7 mars 2009

Åsa och Peter från Knutby FFS

.
.

Signaturen Iakttagare har renskrivit det som hände i efterdebatten SVT debattprogrogram 12-02-2009


Efterdebatten ligger på webben här


Då Josefsson lämnat sändningen glömmer Åsa W att le och lägga huvudet på sned. Nu visar hon upp en annan sida. Hon är nervös och ilsken. Beskyller gång på gång Sten-Gunnar Hedin. Eva Lundgren och Rigmor Robért för att ljuga.

Sten-Gunnar säger: ”Jag vet att du inte säger direkt vilka som ska gifta sig.”Han säger att Åsa manipulerar medlemmarna genom att påstå. ”Anden säger… Gud säger…”

Jamen säger Åsa, det är en vokabulär vi är vana vid att ha. Synd att man inte kan delge tonfallet. Alltså hon gör sig till ställföreträdare för Gud och talar om vilka som ska gifta sig, men det kan hon göra för hon är van vid det vokabuläret!!! Ja hon vet hur hon ska få bänkutfyllnaden dit hon vill.

Medan Sten-Gunnar fortsätter att försöka ha ordet rör sig Åsas fingrar som spindelben i luften. Det ser märkligt ut. Åsa vill peta på Sten-Gunnar men vågar inte, men så når till slut fingrarna fram. Hon petar och omedelbart tar pastor Hedin ett steg bort utan att avbryta sig. Han vill inte att Åsa rör vid honom!



RR tar upp en annan tråd från Debattprogrammet. Åsa har där förnekat att hon hållit på med demonutdrivning.

RR säger: En nyårsnatt i Kristinehamn men blir avbruten. Man ser Åsa i bild, hon flackar med blicken . Vad hände den natten?

I Vägen hem del 3 får alla höra Åsa predika hur demonerna brukar ropar. ”Jag är inte här!” när Åsa driver ut dom ur människor. Men nu påstår Åsa att hon har aldrig hållit på med demonutdrivningar.

RR säger igen nyårsnatten i Kristinehamn.
-Det var HEELGE! säger Åsa .
- Nej , det var Du Åsa! Svarar RR bestämt.
- Det är inte sant. Det var inte sant. Du var inte med. Det var Helge. Demonutdrivning, där är jag helt novis. Jag har ingen orsak att ljuga. Du vet ingenting.

Så får äntligen RR tala till punkt om den tonårspojke som blivit traumatiserad av Åsa demonutdrivning.
Åsa avbryter RR med ett hånfullt: ”Och du var där?!!” Återigen skulle jag vilja delge er tonfallet.
RR förklarar att tre personer oberoende har berättat om demonutdrivningen som pingstvänner i Kristinehamn ännu talar om. Vittnena låter RR citera dem med namn och adress.


RR tog också upp hur Sara blev behandlad den natt hon överfallit sin sovande kamrat med en hammare.
Åsa ryter: ”Det är min döda syster!!! Skärp dig!!”
Gembäck ryter till: ”Nu får du ge dig!”
RR fortsätter Det är uppenbart för normala människor att Sara var sjuk och behöver komma till doktorn.
Åsa: ”Jag hade inget inflytande över Sara. Hon lyssnade inte på mig. Skärp dig!
RR: ”Det viktiga var att Sara fick sjukvård. En polisanmälan hade läkare skött om.
RR påminde Åsa hur hon beordrat Sara Ut härifrån! Ut härifrån! Sara fick gå ensam till landsvägen i höstnatten och vänta på en buss.
Då blir Åsa riktigt ilsk och skriker: Det är inte sant. Det är inte sant. Det var Helge.

RR säger att det är vad du sagt i FU och skrivet under. Då ropar Peter och Åsa om varandra att det som står i FU inte är sanning. Åsa menar alltså att hon ljuger för poliserna om hon inte ljuger nu.
När RR besök i Knutby kommer upp säger Åsa:” Ett kort besök. Vi möttes i hallen en kort stund. Två timmar säger RR. RR påminner Åsa om att din son sprang ut och in och bad dig komma. Åsa tystnar och ser osäker ut.

Åsa har samma förnekelse i Kvällsöppet, i Debatt, hos Malou i Efter Tio: ”Han/hon/de ljuger. Det är inte sant. Du var inte med. Du vet ingenting…

Enligt Åsa verkar alla utom hon själv ljuga: Sten-Gunnar Hedin ljuger, Rigmor Robért ljuger, Eva Lundgren ljuger, vittnena i Kristinehamn ljuger, avhoppare ljuger, grannarna ljuger. Nytt i debatt var att också poliserna ljuger i FU.

***

Signaturen Angel of Peace har letat fram länkar som passar bra ihop med Åsa Waldaus förnekelser:

Kristi Bruds magiska ring här

Citat:

I nära två år har Kristi brud isolerat sig - hon förbereder den yttersta striden.
Under tiden försvarar utvalda kvinnor henne mot anfallande demoner.
Kännetecken: Kristi bruds ring.

Sedan något år förbereder församlingen i Knutby sig för jordens undergång. I en villa sitter kvinnan som kallar sig för Kristi brud och planerar hur församlingen ska klara sig när ondskan faller över jorden. Väntar på den onda dagen I väntan på den onda dagen - då den sista striden mellan det goda och djävulens arméer ska stå, då ett rike fritt från demoner uppenbarar sig - måste medlemmarna kämpa mot de onda andarna. - Demonerna är mest aggressiva mot dem som har stark ande, det vill säga ledarna i församlingen, säger en avhoppare till Expressen. För att skydda sig mot demonerna har Kristi brud och pastorerna noga valt ut personliga förbedjare. - Det betyder att vissa har i uppgift att ta striden mot demonerna så att de inte ska anfalla den personen man är förbedjare för.
----
Kristi brud har församlingens starkaste ande. Därför har hon flera förbedjare, framför allt kvinnor. De har en särställning inom församlingen. - De syns inte så ofta. De behöver till exempel inte gå på gudstjänsterna eftersom de får sin andliga mat av Kristi brud, säger en källa. Enligt flera uppgiftslämnare till Expressen har Kristi brud delat ut guldringar med inskriptioner till sina förbedjare - en stor ära. - Ofta bär de den ringen i stället för sina vigselringar, säger en källa med insyn. Han berättar att ledningen har ett väl utarbetat system för hur samtliga medlemmar ska bli fria från synd - de ställs inför olika prövningar. - Dels är det helt vanliga vardagshändelser, dels är det uppgifter som vi får av ledningen. Sen får man veta av pastorerna eller Kristi brud hur mycket andlighet man har i sig, säger avhopparen. Många mår psykiskt dåligt Den svåraste prövningen är kärleksrelationerna. - Ibland kan de säga: Gud har sagt att du ska leva med den, ibland: Gud har sagt att ni måste separera. Det är svåra prövningar för unga människor. Utförs inte uppgifterna tillfredsställande menar pastorerna att demoner har flugit i medlemmen. - Då behandlas man som pest. Det är en fruktansvärd känsla. Många mår psykiskt dåligt av prövningarna.


Kristi Brud förbannade vårt hus här

Citat:

Kristi brud uttalade en förbannelse över pastorsvillan.
Sedan dess har två fruar dött, makabra otrohetsaffärer utspelats och andliga strider pågått i huset.
- De sa att det fanns demoner i huset, säger Tommy Nygren som bodde i huset tidigare.

Tommy och Gunvor Nygren byggde den så kallade pastorsvillan 1988. De bodde där med sina barn och umgicks med medlemmarna i Knutby Filadelfiaförsamling. Men när Åsa Waldau - kvinnan som kallats Kristi brud - flyttade till Knutby skar det sig. De uppskattade inte hennes apostoliska teologi. Lämnade församlingen Det slutade med att de lämnade församlingen. Via en församlingsmedlem fick de höra att Åsa Waldau uttalat en förbannelse över huset och deras familj, skriver tidningen "Världen i dag". Församlingsmedlemmarna fick besked om att de skulle be för att få ut demonerna.



Kristi brud sitter framför dig här

Citat:

"Kristi brud sitter framför dig"

Detta handlar om den unge mannen som träffade Kristi brud.

Mötet var enskilt, trolovningen hemlig.

Innan han fick höra hemligheten sa hon att hon skulle berätta något som var större än Abraham. Den unge mannen tänkte:

Vad kan vara större än Abraham? Allt började med honom och hans förbund med Gud.

----

Alla var unga, alla tyckte att de fann insikter och kärlek.

Han hade visserligen reagerat mot att det kunde vara för intimt i församlingen. De kramades ständigt, såg varandra i ögonen, stod alldeles inpå när de pratade. Och han funderade på pastorernas budskap om att ledningen i församlingen bestämde, Guds ord kom genom dem och ingen annan.
Låt oss jubla och ge honom vår hyllning. Ty tiden har kommit för Lammets (Jesus) bröllop, och hans brud har gjort sig redo.

Det var Uppenbarelseboken, 19 kapitlet, sjunde versen.

Hon såg på honom och sa att nu skulle hon berätta det som var större än Abraham. Men han fick lova att inte tala om det för någon annan, ty konsekvenserna kunde bli förödande.

Han blev rädd. Han tänkte: Vad är det jag ska få veta?

Hon sa: Om du berättar för någon kommer den Helige ande att döda dig.

Han hade ännu inte fyllt 20 och rädslan i honom växte. Han tänkte: "Menar hon att jag ska dö andligen eller fysiskt? Hon menar nog fysiskt. Hur ska jag dö? Kommer jag att lägga mig ner och aldrig mer vakna?"

Den unge mannen satt tyst, vågade inte säga något, inte fråga.

Hon sa: "Bruden sitter framför dig."

Först blev han alldeles häpen. Var kvinnan framför honom Kristi brud? Sedan blev han glad. Han tänkte: "Du måste tycka om mig, Gud! Att jag får veta detta!"

Hon sa: "Bara några få vet hemligheten. Du är en av de första. Tiden är inte mogen att berätta för alla."
-----

Han är fortfarande orolig. Om Kristi brud säger att den Helige ande ska döda honom, kommer anden då att använda sig av ett verktyg, en människa?

Därför vill den unge mannen inte ha sitt namn i tidningen. Han säger:

"Jag var i församlingen i tre veckor. Det tog ett halvår för mig att hitta rätt igen. I ett halvår var jag vilsen och förvirrad. Förstår du då hur svårt det kan vara för dem som lever där att bryta sig ur gemenskapen? När man är så trygg - och kanske rädd?"

***

Stort tack till Iakttagare och Angel of Peace som lagt ner arbete på att renskriva och leta länkar som bekräftar vad som är sanning och vad som är sjuka lögner.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Det här med Kristi bruds magiska ring det låter som en tidningsanka. Jag tror inte det är så mycket sanning i det. Faran när man ska avslöja sekterna är att man själv demoniserar dem inom sekten så att man tappar saklighet. Därmed gör man ingen nytta heller. Man gör sak samma som sekten själv, pekar ut människor som varande alltigenom onda fast VI upplysta inte använder ordet "djävulen".
Sedan får man inte glömma att många av ledarna själva är bedragna och tror på det dom lär ut så en avprogrammering av dem behövs ofta också. Det tar tid att lägga ner försvaren och komma ut från en sekt, i synerhet för dem som haft "nåden" att vara i ledningen. Att då backa från sekten innebär även att öppet se dem övergrepp man själv begått och det tar mycket ont. Be för dem i Knutby, be för deras befrielse och frihet. Demonutdrivning med spyhinkar har förekommit i flera svenska pingstkyrkor, på Livets Ord i Uppsala (jag var där) och kanske speciellt inom hela trosrörelsen men ingen vill stå upp och be om ursäkt. Ingen vågar säga "VI GJORDE FEL" Dock anser jag _läran_ i Knutby Fillan vara av helt annat slag än andra kristna, även trosförsamlingar.Fortsätt jobba på med sektinfo, bra initiativ. /mv. insatt i ämnet

Anonym sa...

Det med Åsas förlovningsring är sant.

Så sant att ledarskapet behöver avprogrammering, det Åsa gjort mot medlemmar är det ren skär ondska.

/Olle

Sektinfo sa...

Det stämmer, en av Åsas tärnor har berättat, tärnan fick själv en så kallad tärnring av Åsa.