tisdag 31 mars 2009

Kristna ledare - sex / övergrepp

.
.
Citat från Dagen 31-03-2009


Beslut fattas om den kvinnliga präst som inledde en kärleksrelation med en konfirmand. Prästen som är i trettioårsåldern träffade femtonåringen på ett konfirmandläger förra sommaren. Under en klosterresa till Frankrike märkte prästkolleger att de inlett en relation, och i februari anmälde de henne till domkapitlet.

"Genom att ha ett kärleksförhållande med pojken, som varit hennes konfirmandelev, har hon brutit mot de löften hon givit vid sin vigning till präst och i avsevärd mån skadat det anseende en präst bör ha" står det i domkapitlets sammanträdesprotokoll enligt Aftonbladet.
Domkapitlet behandlar även en anmälan mot en präst som ska ha utnyttjat en flicka sexuellt under sex år, från det hon var 16 till hon var 22 år.
Prästen var då gift och flickans ungdomsledare.
Bägge prästerna kan tvingas sluta.

Artikeln här:

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=166436


Ja det får vi verkligen hoppas, nu är den kvinnliga prästen inte ensam om att utsätta minderåriga för övergrepp.
Man begär ju mer av en präst som är utbildad än av pastorskan och sektledaren Åsa Waldau som saknar gymnasiekompetens och utbildning vi ser henne som endast inbillad.

Åsa Waldau fick sluta i Uppsala Pingst då hon hade en opassande kontakt med ungdomar, det ledde till skilsmässa från förste maken, sparken samt flytt till Knutby.
Patrik Waldau var cirka 14 - 15 år när han och Åsa träffades, hon var då 24 - 25 år och så fort Patrik fyllde 18 år så gifte de sig.

Här kan man läsa Patrik Waldaus brev till sin dyre bror Helge Fossmo, undrar vad herrarna planerade för drottningen?

https://www.flashback.info/showpost.php?p=9883429&postcount=827






Lejonfamilj, fantasibild skapad av bild i Photoshop, vissa delar är gjorda i Poser. Har hållit på några månader och nu får den vara färdig. :)

Inga kommentarer: