torsdag 5 mars 2009

Blogg och boktips

.

Daniel Bromander medlem i Knutby FFS har skrivit kommentar på en insändare och även Sektinfo fick med en kommentar.



Daniel Bromanders kommentar i BLT


Daniel Bromander tillhör inte den innersta kretsen kring ledningen så han har inga möjligheter att se vad som pågår där.
Skulle önska att Daniel Bromander läste vad det är som kännetecknar en sekt


Kännetecken på en sekt här

och i lugn och ro prövar om inte allt stämmer på Knutby FFS, om så bara några enstaka saker stämmer så är det anledning till mycket stor oro både för medlemmarna och för deras anhöriga.


En blogg som ofta följs är Bengts Blogg här, han skriver mycket bra saker och är en duktigt skribent som är intressant att läsa.

Nu har han läst Eva Lundgrens bok Knutby-koden och bloggar om den och församlingen i Knutby.


Böcker som rekommenderas,

Knutby-koden av Eva Lundgren, boken ger en bra inblick i församlingen. Mycket med dokument, merparten är väldigt bra är dock kritisk till kapitlet om Sara, Helge hade som själavårdare tystnadsplikt och boken hade vunnit mer om det kapitlet tonats ned.

Sektbarn av Charlotte Essén fördjupar kunskapen om hur svårt barn har det i en sekt.
Vi måste göra allt som står i vår makt för att sekten i Knutby skall upplösas, vi kan inte låtsas att vi inte ser hur det är i verkligheten.

Om det så skulle kosta mig livet av Margaretha Sturesson är en - måste läsa bok - för oss som är intresserade av sekter. Har ännu inte läst men goda vänner säger att den är mycket skrämmande och ger en bra inblick i det liv som Margaretha levde under 14 år i Kingdom Center - Kristet Center Syd -Lone Star i Höör, där sheriffparet Segerliv är sektledare.

Böckerna finns billigast på

Adlibris här






Vitgul lilja

Inga kommentarer: