torsdag 12 mars 2009

Svenska Kyrkan med flera - stå upp för barnen i Knutbysekten

.
.

Var finns kristnas ansvar och engagemang för Knutby?

Vi har sett Sten-Gunnar Hedin och Stanley Sjöberg som har visat vägen. Världen i Dag har visat engagemang. Varför ställer inte fler upp, så dom stackarna i Knutby förstår att församlingen gått fel. Nu tror dom bara att dom lever i ändens tid och är förföljda av Världens människor. Var finns resten av Sveriges kristna? Är dom så fega att det är bäst att tiga så ingen lägger märke till mig eller mitt sammanhang.


Sveriges ärkebiskop gick ut i media och deklarerade att han skulle ta upp Knutby i Sveriges Kristna råd efter Eva Westmans debattartikel och vad blev det av det? Kan man inte ens lita på Svenska Kyrkans högsta ämbetsman? Det är ynkedom!

Sveriges kristna res er och visa hur fel församlingen har kommit och nu ser vi nästa församling som kommit på avvägar KCS. Tänk på alla barn i dom här sammanhangen! Människor frågar efter att ni ska handla och reagera! Varför har ni inte skickat in missionärer i sekterna? Är alla upptagna av att missionera i Afrika?
Om dom kristna engagerar sig så kanske dom anhöriga får kraft att också gå emot felaktiga ledare i sekterna.

Citat DN 2007-12-22

Ärkebiskopen lovar ta upp Knutbyfallet

Sveriges kristna råd kommer att ta upp Knutbyfallet på sitt nästa möte och diskutera innehållet i lördagens artikel på DN Debatt, meddelar ärkebiskop Anders Wejryd till DN.se


- Vi kommer att diskutera det som sägs i debattartikeln när vi möts efter helgerna, hälsar han via sin pressekreterare.
Ärkebiskopen vill inte ställa upp för en intervju. Men som ordförande i Sveriges kristna råd, som har 27 medlemskyrkor med olika inriktningar, lovar han att föra upp Knutbyförsamlingen på dagordning.

Ärkebiskopen påpekar att filadelfiaförsamlingen i Knutby är helt fristående från Svenska kyrkan. Församlingen är heller inte med i Sveriges kristna råd.
I artikeln på DN Debatt som ärkebiskopen hänvisar till går mamman till en av församlingsmedlemmarna i Knutby till hårt angrepp mot Åsa Waldau.
Kritiska anhöriga skräms till tystnad av Waldau, står det bland annat. Församlingen tillåter inte de anhöriga att träffa sin barn, enligt mamman.
I artikeln vädjar hon till landets kristna församlingar om hjälp. "Finns det ingen barmhärtig samarit bland Sveriges kristna människor?" frågar hon.


http://www.dn.se/nyheter/sverige/arkebiskopen-lovar-ta-upp-knutbyfallet-1.640260


Citat Aftonbladet 2007-12-22

En mamma anklagar Knutbyförsamlingen för att ta hennes barn ifrån henne.
Hon vädjar också till landets kristna om hjälp.
Nu lovar ärkebiskop Anders Wejryd att ta upp hennes nödrop med Sveriges kristna råd.
Sedan Ewa Westmans två barn gick med i den omstridda församlingen utanför Uppsala har hon inte fått ha kontakt med någon av dem.
Nu anklagar hon församlingen för att manipulera medlemmarna och stänga ute anhöriga.
– Straffet för att kritisera metoderna i Knutby är att man aldrig mer får träffa sina barn, skriver Ewa Westman i ett öppet brev på Dagens Nyheters debattsida.
”Stoppa Kristi brud”
– Det här är mitt sista rop på hjälp. Jag riktar mig till alla kristna församlingar och till alla föräldrar med barn i Knutbyförsamlingen, skriver Westman.
Hon vädjar också till alla landets kristna att stoppa Åsa Waldau, kvinnan som kallar sig Kristi brud och är predikant i Knutby.
Nu lovar ärkebiskopen att ta upp hennes fall på Sveriges kriststna råds nästa möte i början av nästa år.
– Det är klart att jag vill ta upp och diskutera brevet som publicerats, säger Anders Wejryd via sin pressekreterare Ewa Röllgårdh.
[...]

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1513968.ab


Ärkebiskop Anders Wejryd, vad hände? Gjorde ni som många andra strutsar, stoppade huvudet i sanden för att slippa se det plågsamma och otäcka? Anhöriga, barn och medlemmar far illa de enda som bryr sig förutom Eva Westman med make är de som inte har någon anhörig i sekt.

Det finns faktiskt människor som struntar i om deras nästa är utslagen och beroende men att Svenska kyrkans högre prästerskap inte ser sitt ansvar eller känner empati för medmänniskor och försvarslösa barn i nöd är mycket allvarligt.

En beroende missbrukare vill vara i fred med sin drog, vill inte bli störd!

Beroendet kan se ut på många sätt allt ifrån sektberoende till spelberoende, man får sin kick i sitt avskärmade beroende vilket man tillhör sekten i Knutby och har Åsa Waldau, KCS och har sheriffpajasarna Segerliv eller har miss Kokain som bästa vän som ger kickarna.


*****

Varför låter Svenska kyrkan ateister vara medlemmar

Artikel i tidningen Dagen

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=164551


Ja det kan man fråga sig, men är inte förvånad med tanka på hur lite man bryr sig om de som far illa.





Anders Wejryd, Ärkebiskop Svenska Kyrkan

grafik, varför inte leka med trasslet datakablar som vi har i överflöd omkring oss, här blev de i alla fall rätt snygga. ;)

Inga kommentarer: