söndag 1 mars 2009

Anders Haag - Sekternas vän och försvarare?

.
.

Anders Haag glömmer att berätta att den granskning som universitet utsatte Eva Lundgren för faktiskt friade henne. Sen glömmer han berätta att han själv är/eller varit med i flera destruktiva sekter som medlem, bland annat Hari Krishna.

Här är en organisation som för en tynande tillvaro efter morden i Knutby, de anses som sektvänliga.


http://www.finyar.se/

Där ingår förutom Anders Haag även Peter Åkerbäck och Liselotte Frisk

Osaklig recensionen som Liselott Frisk gjort av Charlotte Esséns bok Sektbarn i Kyrkans tidning

http://kyrkanstidning.se/kyrkanstidning/recensioner/facklitteratur/onyanserat_om_sekter_0_5651.news.aspx

Frisks recenssion var både osaklig och osmaklig. Precis som Åsa Waldau sätter hon psykiatrisk diagnos på de som lämnat sekter.


Nu vet vi varför Anders Haag pratade ner Charlotte Esséns utmärkta lärobok Sektbarn, lyssna på en Anders Haag som svamlar på i Debatt Eftersnack:

http://svtplay.se/v/1443956/debatt/eftersnack__lang_version__debatt_12_feb?sb,k103453,2,f,-1

Anders Haag säger i programmet att han varit i Knutby och fått krama sektledaren Åsa Waldau, ja det har även Bert Karlsson och det är något han ångrar idag.

Läs Anders Haags bloggning här:

http://blogg.svd.se/idagbloggen?id=12188



Vi tar tacksamt emot information om den sektvänlige Anders Haag, då han är en helt ny figur för oss. Maila gärna anonymt från hotmail eller gmail till sektinfo@gmail.com




Grafik, blomma från foto som frilagts, grönt med pensel och olika lagerstyles, 2 ramar för att det skulle bli lite mer av bilden.

4 kommentarer:

Anonym sa...

test så det funkar

Anonym sa...

Att hålla huvudet kallt och hjärtat varmt är en svår balansgång. Sektinfo fyller en viktig funktion och desto mer måna bör redaktörerna vara när man sågar olika personer och fenomen.

Att risk-förklara professor Liselotte Frisk grundat på hur hon i Kyrkans tidning rescenserat Charlotte Esséns bok känns vanskligt. Desto vanskligare när en utomstående läsare inte alls ser samma sak som bloggaren fann i recensionen. Tvärtom känns det som att Sektinfos bloggare sköt från höften - lite för snabbt, lite för snett. Frisks recension andas nytert resonemang med belysning av både bra och dåligt. Frisk problematiserar också Esséns källmaterial, en särskilt viktig uppgift när det gäller så känsliga frågor som de Essén tar upp. Om källmaterialet i vissa fall är så pass gammalt som 20 år, känns inte slutsatserna helt pålitliga. Tider förändras, och faktiskt även sekter med dem.

Sammanfattningsvis: Håll Sektinfos bloggfana högt, men se efter var ni sätter ned fötterna på er framfart...

Mvh.

Sofie sa...

Tack för din kommentar!


Vi gör så gott vi kan, bloggen är bara en minimal del av allt ideellt arbete med att få sekten upplöst, få barn och medlemmar fria från sektdimmans förrädiska spindelnät.

Kontakter med anhöriga mm.m tar väldigt mycket tid och hur man än prioriterar så görs det ständigt misstag.

Mvh
Sofie

Anonym sa...

Haag ger svar på tal: "Måste man vara vän ELLER fiende?" http://blogg.svd.se/idagbloggen?id=12378

Jag är i sanning inte en av Haags vapendragare. Haags tidigare blogginlägg om Eva Lundgrens forskning, samt den flata insatsen i Janne Josefssons "Debatt" i Svt, anser jag prägls av osaklighet, låg nivå och faktiskt smutskastning. Men i princip ger jag honom rätt i detta inlägg.

Olyckligt att Sektinfo brassade på med stora kanonen mot Haag. Onödigt och inte så genomtänkt. Men gjort är gjort. Vi hoppas att helheten av era insatser gör skillnad i långa loppet! Kämpa på! :-)

Mvh.