.
Bokbeskrivning:
Flickan som inte fick finnas av Ethel G. Ericsson
När Ethel föds vägrar hennes mor att kännas vid henne. Alice, som lider av nervösa besvär och missbrukar alkohol och tabletter, kommer aldrig att kunna ta sin dotter till sig. Hån, kränkningar och fysisk misshandel blir flickans vardag under hela uppväxten.
Ibland slängs hon ut i ett förråd och får sova på en trasmatta. Ibland får hon så mycket stryk att hon tvingas stanna hemma från skolan. Hon gör dock allt för att dölja vad som pågår i det lilla arbetarhemmet i byn i Ångermanland. När hon är tretton år gammal orkar hon emellertid inte längre utan försöker ta sitt liv. Det här är berättelsen om Ethels första tretton år i livet. En berättelse om utsatthet och våld men också om kärlek och tilltro till livet mitt i all bedrövelse.
Ethel G Ericsson har arbetat inom dagspress och livsstilsmagasin och även skrivit manus till tv-serier och producerat radio- och tv-program. Hon bor med sin familj i Farsta utanför Stockholm.
En sann historia
"... en mycket trovärdig skildring av en tapper flickas helvete." Tidningen Vi
-- Jag har ingen dotter. Ni har bara ljugit för mig hela tiden. Hon dog för fyra dagar sedan. Det där är en bortbyting. Henne vill jag inte ha.
När Alice Lundström vid 38 års ålder föder en son får hon veta att hon inte kan få fler barn. Men hon får ett barn till. Ett som inte var planerat. Inte önskat. Ethel, flickan som inte fick finnas.
Alice, Ethels mamma, missbrukar sprit och tabletter. Hon lider av psykiska besvär och hennes humör svänger mellan upprymdhet och depression. Lilla Ethel lär sig tidigt att iaktta varje nyans i mammans upp- och nedperioder. Ständigt går hon med en knut i magen av rädsla för att göra eller säga fel. Fysisk och psykisk misshandel - hot, hån, kränkningar och slag - hör till vardagen.
När hon är tretton år orkar Ethel inte längre och försöker ta sitt liv.
Flickan som inte fick finnas är en berättelse om utsatthet, våld och galenskap, men också om kärlek, styrka och en obändig vilja mitt i all bedrövelse. En berättelse inte bara om att överleva, utan om att få en andra chans i livet, att verkligen få leva.
"... en enormt stark läsupplevelse. Det är en smärtsam berättelse förmedlad med en svart humoristisk underton." Svenska Dagbladet
"Hennes barndomsskildring är något utöver det vanliga." Östran
Ethel G. Ericsson är journalist och företagsledare. Hon har arbetat inom dagspress och livsstilsmagasin, skrivit manus till tv-serier och krönikor för bl.a. Svenska Dagbladet, God morgon Världen och Amelia. Idag driver hon ett framgångsrikt vårdföretag.
Kostar 39:- som pocket här
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9172321202
Fick tips om boken av en som har sina barn i Knutbysekten. Har nu snart läst klart och det är en skrämmande skildring om att ingen vuxen ser hur den lilla flickan Ethel har det hemma med sin störda mamma. En mamma som lider av bipolär sjukdom och i mitt tycke även narcissistisk personlighetsstörning, Ethel skall hela tiden bekräfta sin mamma.
Att läsa om narcissistisk personlighetsstörning här
http://web4health.info/sv/answers/psy-narcissistic-pd.htm
En störning som nästan är en förutsättning för att bli sektledare.
Grafik, katt med nyckel, katten är gjord av kattkvinnan. Gjort bakgrund samt lite blompynt till katten. Klicka så blir bilden större.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar