fredag 16 oktober 2009

Ruben Agnarsson talar klarspråk på Newsmill

.
.

Citat Ruben Agnarsson Newsmill 16 oct. 2009


Det symbiosliknande förhållandet mellan kvällspressen och Knutby-församlingen, har bidragit till bilden av Åsa Waldau som ett oskyldigt offer.
De som tjänar på att hålla liv i Knutby-traumat är upplagecheferna på Schibsteds och Bonniers. Det faktum att människor hålls fast i osunda relationer och andligt maktmissbruk, samt att Knutby-dådet inte har fått en ordentlig rättslig genomlysning, får då komma i bakgrunden.

[...]

När Åsa Waldau nu skyller allt på Helge Fossmo, ska man komma ihåg Fossmo fram till den 12 februari 2004 försvarades av församlingsledning och medlemmar i Knutby i predikningar, polisförhör och i media. När polisen därefter kunde bevisa att Helge Fossmo och Anette Linde haft ett förhållande - något som Åsa Waldau redan visste om - blev strategin att inte längre att lägga all skuld på Sara Svensson. Helge Fossmo - fjärde person i ledarhierarkin efter Åsa Waldau, Patrik Waldau och Urban Fält - fick nu också ta en del av skuldbördan.

Den 12 februari 2004 samlades församlingsledningen hemma hos Patrik Waldaus föräldrar. Där påstod Åsa Waldau känslosamt att Helge Fossmo hade lurat dem alla. Han hade haft ett förhållande med Anette Linde. Ingen skulle ha haft en aning om detta. Helge var en dubbelnatur, ingen hade kunnat genomskåda honom, förklarade ledarna.

Sanningen var att både Åsa och Patrik Waldau, samt Urban Fält och Daniel Linde, var väl införstådda med Helges och Anettes förhållande. Daniel berättar flera gånger i förundersökningen att han hade överraskat sin fru tillsammans med Helge Fossmo, innestängda i ett rum. Daniel Linde beskriver i polisförhören också hur han tidigt berättade om hans frus vänsterprassel med Helge Fossmo, både för Åsa och Patrik Waldau, samt för Urban Fält.

[...]

Frågorna är många - och fortfarande obesvarade. Om kvällspressen vill att sanningen om Knutby-dåden ska komma fram är det dags för tidningarnas grävande journalister att göra sitt jobb, även om upplagecheferna skulle protestera. En bra början är att en gång för alla ta bort helgonglorian från Åsa Waldau.

Hela artikeln här

Bra jobbat Ruben Agnarsson, Världen i Dag tillsammans med tidningen Dagen har tagit ställning och tar sitt ansvar.




Inga kommentarer: