fredag 9 oktober 2009

Åsa Waldau måste bort från Knutby

.
.
Citat Dagen 9 oktober 2009

Pingstpredikanten Sten-Gunnar Hedin tror inte att Åsa Waldaus inflytande över Knutbyförsamlingen upphör så länge hon bor kvar på orten. Hon måste flytta från Knutby för att någon förändring ska ske i församlingen, menar han.
- Bor hon kvar i Knutby fortsätter hon att utöva makt och inflytande över församlingen. Hennes inflytande är inte knutet till en anställning, säger Sten-Gunnar Hedin, som har ägnat mycket tid och kraft åt att påverka situationen i församlingen efter de dramatiska händelserna i januari 2004.

Sten-Gunnar Hedin ställer sig lite frågande till föreståndaren Kim Wincents uttalande om att församlingen "ska förvalta det som Åsa byggt upp".
- Det är svårt att tolka det uttalandet. Det kan vara en ren artighetsfras, men det kan också betyda att hon även fortsättningsvis kommer att ha inflytande över församlingen.

Sten-Gunnar Hedin säger att Åsa Waldau är en mycket karismatisk person, som tar stor plats.
- Hon intar rummet där hon är, sådan är hennes personlighet, säger han.
Sten-Gunnar Hedin har ända sedan händelserna 2004 krävt att Åsa Waldau och hela det övriga ledarskapet måste lämna församlingen. Han har bland annat sagt att det enda sättet för Åsa Waldau att visa att anklagelserna inte stämmer är att lämna församlingen.

- Det är svårt att veta om mina maningar påverkat Åsa Waldau nu. För varje gång jag tidigare krävt hennes och ledarskapets avgång verkar de snarare ha slutit sig ännu mer.

Klicka här för en utmärkt artikel


***

Vi har hört från våra läsare som även är anhöriga som har sina barn och barnbarn i sekten att det är ingen som tror att Åsa Waldau kommer att lämna som en familj skrev sin "mjölkko".
Åsas mjölkko skulle i detta fallet vara den inkomst, presenter, resor och dyrkan hon får från de som hon kallar för bänkutfyllnad.


Även om Åsa lämnade så har den osunda miljön rotat sig bland ledarskapet så för att få en sund församling är det nödvändigt att samtliga i ledarskapet avgår.
Sten-Gunnar Hedin har på ett fantastiskt sätt engagerat sig i Knutby härdsmälta och försöker göra allt han kan tillsammans med många andra människor som kämpar för att den osunda sekten skall upphöra.

Världen i Dag har också en artikel om Åsas "avgång" där Pastor Dan Salomonsson uttalar sig, där finns en enda kommentar och den är insvept i sektdimma.

Klicka här för artikeln

Att Åsa stannar kvar i Knutby kan vi räkna med, där har hon sin reträttplats, hon styr enligt tidigare medlemmar och personer med insyn idag sekten med järnhand. Hennes utspel nu är att försöka nå in i C-kändisarnas värld, då är det enbart taktik att avsäga sig pastorskapet för att senare ha sin reträtt när Mums, HBT-rörelsen och övriga C-kändisar tröttnat på den homofoba Åsa Waldau. Kan det vara ett spel för gallerierna?


1 kommentar:

Anonym sa...

Usch ja för pingstvänner och kristendom!

Tacka vet jag naturreligioner och totemdjursdyrkan!

- En som gladerligen använder Bibelblad som toapapper! >:D