lördag 24 oktober 2009

Både rätt och fel

. .


Arborelius varnar för ”katolska” hemsidor

Citat Dagen 2006-10-23

Biskop Anders Arborelius varnar för privata hemsidor på internet med ordet "katolsk" i sitt namn. Det är bara katolska kyrkans egen hemsida som har officiell status, hävdar det katolska biskopsämbetet i ett uttalande.

Det finns många hemsidor på nätet med "katolsk" i titeln på domännamnet. Men stiftet har inga möjligheter att hindra att privatpersoner ge sina hemsidor domännamn med "katolsk" i titeln. Nu vänder man sig till landets församlingar och ber dem iaktta försiktighet vid användandet av dessa sidor.
De privata "katolska" hemsidorna är präglade av personliga preferenser, vilket ofta framgår i urval av texter och hur nyheter vinklas och kommenteras, heter det.


Artikel i sin helhet



***

Både rätt och fel, många sidor är starkt engagerade och tar sitt skrivande på allvar. Det gäller även andra kristna sidor. En del är rena katastrofen och med en gnutta sunt förnuft inser man lätt vad som är seriöst och trovärdigt.
Vi har fått upp ögonen för en katolsk sida som är en av de bästa, Bengts blogg, han bloggar om mycket, en varm medmänniska som bryr sig om de försvarslösa. Efter att läst en massa flum på olika kristna hemsidor så tillhör Bengts blogg en av favoriterna, bra skribent och högsta trovärdighet.

Vi tror att biskop Arborelius menar väl men det är också att frånta läsarna av sidorna ett ansvar och att förringa dem till att de inte själva har urskillningsförmåga. Nu vet vi inte säkret om det är dessa som biskopen menar. Katolskt fönster ligger under domänen: ostanaskyrkan.se
Läsarna får rätta oss om vi är fel ute. vi menar inget illa, vill bara försvara det som vi upplever som gott.

Katolsk hemsida http://katolsktfonster.se/

Bengt Malmgrens Blogg - har skrivit många artiklar om haveriet i Knutby

http://katolsktfonster.se/forum/blogs/bengts_blogg/default.aspx





..

Inga kommentarer: