måndag 19 oktober 2009

Roland Sennerstam barnläkare anser att det finns barn i riskzonen i Knutbyförsamlingen

:
:

Roland Sennerstam har skrivit en fullkomligt lysande artikel om Åsa Waldaus exklusivitet på Newsmill

Citat:

[...]

"Gud har kallat mig att vila och göra det jag vill göra. Jag blev faktiskt förvånad själv. Oj, ville du det, Gud? "
Denna mening genomlyser hela grundproblematiken i Knutby. Det handlar om en andlig exklusivitet. De flesta skulle nöja sig med att säga, att jag behöver ett 'break'. Det har jag känt länge och nu måste jag stiga åt sidan! Men för Åsa Waldau gäller, att hon har inte kommit på detta själv, utan Gud har fått tala om för henne, att hon skall få göra det hon själv vill!

Och hon blir förvånad av vad Gud säger! Hon får ett lyxavtal av Gud själv. Genom att berätta detta för församlingen och i tidningsintervjuer befäster hon sin höga andliga ställning. De flesta kristna som levt ett långt liv i trons värld har lärt sig att så telefonmässigt fungerar inte den andliga dialogen. Förhållningssättet tjänar främst att muta in sin ställning i troendegruppen.

[...]

Denna utvaldhet hos Åsa Waldau har präglat knutbyförsamlingen. På grund av hennes särställning uppstod ganska logiskt Tirsaprofetsian, där hon likt gammeltestamentliga profeter fick ett direkt budskap från Gud, som hon skrev ner och det handlade på 18 A4-ark om henne själv och hennes utvaldhet. Det går att höra på en inspelad predikan av henne, att hon betraktar sig som profet och att hon säger med eftertryck att hon är hundraprocentigt säker på att det är Jesus, som ger henne budskapen.

Att hon för resonemang kring att hon skulle kunna vara den brud, som Jesus skall gifta sig med i himlen en gång förnekade hon på intet sätt hos Ascberg i TV8 den 15/10. "Det skulle kunna vara jag och även många andra kan ställa sig den frågan", sa hon hos Ascberg. Det är lite obegripligt, att hon skall hålla på att förneka detta hela tiden.

Ingen skall tro att hon kan leva kvar i församlingen som en vanlig medlem med denna speciella uppkoppling till Gud, vars budskap ingen annan än hon så tydligt kan ta emot. Hon gör nu som hon gjorde för några år sedan, då hon inte deltog i gudstjänstlivet, utan exklusivt satt hemma och var upptagen med Kristi brudmystiken.

Den förändring som nu sker minskar inte Åsa Waldaus inflytande över församlingen, utan det mesta fortsätter som vanligt. Genom att "ha räddat en hel församling" efter ett stort trauma och fått en lyxig avtalspension av Gud själv, så har hon gjort sig till en person man måste lyssna på. Det bekräftar också Peter Gembäck en av pastorerna. Snarare förstärker den här typen för avgång från pastorsrollen Åsa Waldaus grepp över församlingen.

Hela artikeln




Faktaruta om Roland:


Författaren är barnläkare och har en uppväxt i pingstmiljö, tagit med det goda men fajtats med det negativa. Har skrivit en hel del om hur barn och ungdomar reagerar på starka religiösa miljöer och kan se att det finns barn i riskzonen i knutbyförsamlingen.





Roland Sennerstams artikel på Newsmill, missa inte den - kanonbra!

http://www.newsmill.se/artikel/2009/10/18/asa-waldaus-exclusivitet


*****

En mycket välskriven artikel av Sennerstam som har gedigna kunskaper om pingströrelsen. Han är en av många som oroar sig över barnen i Knutbyförsamlingen, han deltog i Knutbykonferensen som professor Eva Lundgren anordnade på Uppsala Universitet.

Synd att Newsmill inte lagt upp hans artikel tillsammans med de övriga Knutbyrelaterade, det är väldigt lite kommentarer.

Min förhoppning är att anhöriga till offer i Åsa Waldus sekt går in och skriver kommentar och visar sin uppskattning till Roland som är en bland många andra som engagerat sig starkt för barnen i sekten.


Ni kan skriva kommentar under signatur och förbli helt anonyma om ni är rädda för att kontakten med era anhöriga skall brytas. Vad är det för diktatur era anhöriga befinner sig i när det fria ordet inte får finnas, ett negativt ord om Åsa så klipps kontakt med barn och barnbarn av direkt.

Det finns inte ord för den tacksamhet vi känner för människor som ideellt engagerar sig för barnen och medlemmarna i Knutby Filadelfia, det finns många bland annat:

Leg.läk. Roland Sennerstam, redaktionen på tidningen Dagen, utgivningsansvarige Ruben Agnarsson ViD, leg.läk. Bengt Malmgren (Bengts Blogg), leg.läk. Rigmor Robért, Professor Eva Lundgren, journalister, författare och många som anonymt jobbar ideellt i tysthet med denna härdsmälta. (har säkert glömt flera namn, förlåt.)


-== VIKTIGT tillägg 19-10-2009==-

Fågelvännen som brukar titta in ibland har lagt in länkar i kommentar, lägger upp dem här så de blir mer synliga


4 artiklar 12 bloggar

Så många artiklar och bloggar finns just nu i ämnet under huvudrubriken Sekter.

http://www.newsmill.se/artikel/2009/10/15/kristi-brud?page=1

Roland Sennerstams artikel inte syns på Newsmills förstasida, vilken den absolut bör göra!

http://www.newsmill.se/

Rulla ner en bit så ser man bild och presentation på Helges, Åsas och Ruben Agnarssons.

Rulla ned ytterligare så kommer Roland Sennerstams träffsäkra och fullkomligt lysande artikel.

Stort tack Fågelvännen. :)

Bästa läsare, missa inte att läsa om Knutbysekten på Newsmill, även kommentarerna är för det mesta ganska avslöjande. Det har nått våra öron att det är oro igen i sekten, de misstänker att avhopp är på gång, eller att någon i den inre kärnan läcker information. Artiklar och kommentarer på Newsmill oroar säkert Åsa Waldau och hennes trogna adepter. Åsa hade aldrig räknat med att det skulle bli fler artiklar från de som har gedigen kunskap och inte heller hade hon omdöme nog att räkna med den massiva kritik hon fått i kommentarer både på Newsmill och forum.

bloggtillägg
19 oktober 2009 av
Sektinfo

Avmaskat foto på en fin vovve placerad i en bakgrund gjord i Illustrator och Photoshop

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Roland Sennerstams artikel är lagd ihop med de andra Knutbyrelaterade på Newsmill.
Slår man upp t.e.x. Åsas syns övriga bredvid med foto på resp. författare.

4 artiklar 12 bloggar

Så många artiklar och bloggar finns just nu i ämnet under huvudrubriken Sekter.

http://www.newsmill.se/artikel/2009/10/15/kristi-brud?page=1

Hälsningar
Fågelvännen

Anonym sa...

Ser nu att Roland Sennerstams artikel inte syns på Newsmills förstasida, vilken den absolut bör göra!

http://www.newsmill.se/

Rulla ner en bit så ser man bild och presentation på Helges, Åsas och Ruben Agnarssons.

4 artiklar 12 bloggar

Antal artiklar i ämnet är fortfarande fyra. Den siffran ändras när fler artiklar läggs till.
Kolla den när nr 5 kommer. Slå upp någon av de andras så finner ni den.

Fågelvännen

Sektinfo sa...

Hej Fågelvännen!

Undrar vem som kommer att skriva den 5:e artikeln. Synd att Sennerstams artikel som är så kanonbra kommer lite nedanför de andra Knutbyartiklarna.


Tack för du lagt in länkar.

Sekten lyser med sin frånvaro både på FB och på Newsmill. :)

Sektinfo sa...

Hej!

Vi har nu fått 48 mail som frågar efter länk till Roland Sennerstams artikel. Har mailat Newsmill och hoppas de flyttar upp den, de borde ta bort den starkt photoshopade bilden på Åsa istället, alla vet både hur hon ser ut efter tv och hur hon låter kan avlyssnas på youtube.

Anonym sa...

Eva Lundgren skriver på newsmill. Hårda bud för Åsa Waldau. Vem är nästa som skriver om Knutby Filadelfia?

Min och mångas högsta önskan är att sekten försvann från Knutby. Waldaus och Gembäcks kan flytta till obyggda marker så hyggligt folk kan slippa skämmas för sin hembyggd.

/arg Knutbybo

Sektinfo sa...

Hej och tack för kommentar.

Förstår att det är jobbigt att förknippas med något så eländigt. Det kommer inte att bli någon förändring så länge Åsa Waldau är kvar, sen har hon ju lärt upp Gembäcks och de stövlar på i Åsas fotspår.