torsdag 8 oktober 2009

Åsa Waldau lämnar Knutbyförsamlingen

.
.


Citat Dagen:

Åsa Waldau, ”Kristi brud”, slutar som pastor i Filadelfiaförsamlingen i Knutby.
- Åsa har funderat över livet. Hon känner att hon vill gå vidare, säger pastorn och föreståndaren Kim Wincent till Expressen.
Åsa Waldau kom till Filadelfiaförsamlingen i Knutby 1993 sedan hon blivit osams med ledningen i Uppsala pingstförsamling. 2004 blev hon i pressen känd som "Kristi brud", efter att hennes lillasyster Alexandra Fossmo blivit mördad av församlingsmedlemmen Sara Svensson – under påverkan av den nu livstidsdömde Helge Fossmo.
Föreståndaren Kim Wincent säger till Expressen att Åsa Waldau vill gå vidare i livet.
- Åsa har en stor initiativkraft och hon har skapat det mesta som vi håller på med i församlingen. Vi får försöka förvalta det som Åsa har byggt upp. Hon är en visionär och idéspruta - det är kanske inte så konstigt att hon vill gå vidare. Det är naturligt, säger han.
- Jag vill inte gå in på vad hon ska göra - hon har så mycket på gång.
Åsa Waldau har sedan det uppmärksammade mordet byggt upp ett spa i Knutby, hon har spelat in en skiva, skrivit en bok och nyligen medverkade hon på nattklubben Spy Bar på Stureplan i Stockholm.
- Åsa vill inte prata förrän på lördag, allt måste få ha sin gilla gång, säger presskontakten Kristina Kuling till Expressen.

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=189294

Bengts Blogg har skrivit jättebra, klicka här



*****

Inte en dag för tidigt säger vi, hoppas Åsa Waldau lämnar den lilla byn Knutby och att den lilla sekten imploderar och upphör. Det finns fortfarande destruktiva krafter i ledarskapet som bär på mången tung skuldbörda.

Åsa Waldau går först till skvallerpressen och meddelar sitt avhopp innan hon berättar det för sina kamrater i sekten eller bänkutfyllnaden som hon så vackert kallar dem. De får vackert vänta tills på lördag att få höra den glädjande nyheten.



7 kommentarer:

Gustaf Kroon sa...

GK-profetia

Nu blir naturligtvis de slutkörda församlingsmedlemmarna förtvivlade över att mista sin direktförbindelse med Jesus.

Det blir stor tragedi under lördagens informationsmöte vilket får styrelsen att ta en kort paus för att tala med Åsa.

Efter en stund kommer de tillbaka och meddelar att Åsa har gått med på att hjälpa församlingen som konsult på sidan om hennes mera utåtriktade verksamhet.

I praktiken fortsätter allt som vanligt alltså, bara med den skillnaden att det blir dyrare för medlemmarna.

Sofie sa...

Är nästan 100 på att din profetia slår in.
Inte lämnar hon sekten som varit hennes mjölkko i så många år. Vem skall annars komma med blommor, små presenter i form av guldsmycken och vem skall betala hennes resor.

Anonym sa...

Men hallå! Vem skall Jesus nu vara gift med? Ur led är tiden...

Anonym sa...

pastor Emma Gembäck vill gärna vara en värdig efterträdare till Åsa Waldau kristibrud.
Blir hon den nya jesusbruden?

Sofie sa...

Från ett mail som just anlänt (mailskrivaren känner Åsa Waldau personligen och har kontakter med den inre kretsen kring sektledningen):

....

hon ger inte upp sin mjölkko. Dom kommer säkert att få lova att ge sitt stöd till vad hon kommer att hitta på. Det skulle inte förvåna mig om hon får ännu mer pengar. Nu vet hon vad hon kommer att få av var och en och alla vill väl överträffa varandra och visa sin kärlek till Tirsa.

Josef Boberg sa...

Kvinnor har ju många valmöjligheter för att försörja sig i dags dato - så det ordnar sig nog för Åsa Waldau - tror Josef

Sofie sa...

@ Josef Boberg

...så sant, Åsa är inte den som inte ser möjligheter i allt som inbringar mynt i börs och uppskattning i form av gåvor. ;)