tisdag 20 oktober 2009

Medier låter sig villigt duperas av Åsa Waldau, Eva Lundgren,Newsmill

.
.

Citat Eva Lundgren Newsmill 20 oktober 2009

Efter Åsa Waldaus uppträdande på Spy Bar följde ett storstilat tillkännagivande om hennes avgång som pastor i Knutbyförsamlingen, kombinerat med ett enormt hemlighetsmakeri kring hennes framtida yrkeskarriär. Den tionde oktober skulle vi vanliga dödliga invigas - som vore det en världsnyhet i stil med Nobelpriset eller att det himmelska bröllopet äntligen skulle äga rum (Åsa kallar sig fortfarande för Tirsa, hennes namn som Himmelens drottning). Och vad var hemligheten? Att Gud inte vill något med henne nu när han anser att det är dags att hon avgår som pastor; bara att hon förtjänar vila och att "jag som person är ju inflytelserik för att jag är en sådan person ... det är ju bara jag som är jag" (Radio Uppland 9 oktober).

Ändå har hennes utspel betydelse. I ett sekulärt språk är detta antagligen en avledningsmanöver. För Åsa och Knutbys ledning mobiliseras allt och alla för att rikta bort uppmärksamheten från att hon i sin roll har ett medansvar för den utveckling i Knutbyförsamlingen som ledde till att dödligt våld kunde utövas i Guds namn. Förutom alla dimridåer av desinformation via förnekelser, lögner, anklagelser av allt och alla som inte finner sig i sin plats vid den högheligas fot, ska storstilade utspel i media se till att förflytta uppmärksamheten och lägga en glömskans slöja över morden i Knutby.

Alexandra Fossmo och Helene Fossmos liv blir inte mycket värda om ingen vill minnas eller vågar placera sig inom bannlysningshåll från Åsa Waldau. Låt mig därför påminna om den religiösa kontext som församlingen vill ska förbli osynlig, den som även Socialstyrelsen och rättsapparaten har underkommunicerat.

[...]

Åsa Waldau var så säker på sin status och sin egen hemgång att hon skrev ett odaterat överlåtelsebrev till den kvinna som skulle ta över Patrik Waldau: "Bara du är värd Patrik! Önskar dig allt gott! (...) All kärlek till dig, min tärna! Din vän Drottning Tirsa". I brevet bad hon även de andra skynda sig att komma efter. Den kvinna som skulle ta över Patrik bekräftade brevets innehåll i förundersökningen, och brevet finns tillgängligt där.

Hela artikel här



*****

Den här lappen finns med i förundersökningen och det är Maria Larsson som Åsa Waldau gav bort till Patrik Waldau. Läs gärna vad Broder nabo skrev på Flashback om Patrik och Maria.

Helén och Alexandra skall glömmas bort, de störde drottningen...bara bort, bort.

Knutbybor satte upp flygblad se bladet här

Sekten rev ned, då satt bybor upp på nätterna istället, sekten vaktade och rev ned så fort de som satte upp lämnat platsen.

Så lite respekt för Heléne och Alexandra har Åsa Waldau och hennes lojala ledarkompisar. Det pratas på orten om sektens tilltag, skamligt har vi hört från vännerna i Knutby.

Mycket bra artiklar om Åsa Waldau på Newsmill, kan vi gissa att det kommer fler?



2 kommentarer:

RL sa...

"Vi har ingen anhörig eller ens avlägsen släkting, vän eller granne som varit eller är indragen i någon destruktiv sekt."

Ni verkar ju vara den ultimata informationskällan när det gäller sekter, eller menade sekter...

Ungefär som att mjölka kaffe av en ko?!

RL

Anonym sa...

@ RL

Som anhörig till en medlem i en sekt så är jag glad för att du letat dig hit och att de som driver sidan tar upp delar av det som händer i sekter.

//orolig anhörig//