onsdag 14 oktober 2009

Fortfarande osund sekt i Knutby - sektriket består med Waldau

.
.
Tidningen Dagen står fast vid sin uppfattning om Knutby Filadelfia och dess ledarskap

Citat Dagen 13-10-2009:

Det är ingen särskilt våghalsig gissning att Dagens intervju med avgående Knutbypastorn Åsa Waldau kommer att bli mycket läst, diskuterad och kommenterad. Vi bedömer att det ligger ett värde i att hon och andra företrädare för församlingen får komma till tals och ge sin syn på vad som skett i det förflutna, var församlingen står i dag och vart den är på väg.
Åsa Waldau säger att det för Dagen har "tagit längst tid av alla medier att ändra sin bild av oss som sekt".
Andra medier får svara för sig själva. Men för Dagens del ska det klart sägas, för undvikande av alla missförstånd, att vi inte har ändrat uppfattning om församlingen i Knutby. Att de oroväckande och obehagliga tendenserna till isolering från andra kristna sammanhang kvarstår blir exempelvis tydligt genom artikeln i dagens tidning.

Artikeln här

Sten-Gunnar Hedin Dagen 13-10-2009

Åsa Waldau måste flytta från orten för att någon förändring ska ske i Knutby Filadelfia. Det säger pingstpredikanten Sten-Gunnar Hedin, som menar att pingströrelsen redan på 1990-talet oroades över Waldaus manipulativa ledarskap.
- Bor hon kvar i Knutby fortsätter hon att utöva makt och inflytande över församlingen. Hennes inflytande är inte knutet till en anställning, säger Sten-Gunnar Hedin, som har ägnat mycket tid och kraft åt att påverka situationen i församlingen efter de dramatiska händelserna i januari 2004, då han var föreståndare för Pingst FFS.
Och det är inte bara Åsa Waldau som borde sluta som pastor i Knutby, anser han.
- Genom att pastorerna i Knutby lät Helge Fossmo få en så stor roll inom församlingen anser jag att de har förverkat sin rätt att vara ledare.
Att Knutbyledningen efter den turbulenta tiden 2006 ställde sin plats till förfogande anser han inte var tillräckligt.
- De hade en sluten votering i församlingen där de fick 100 procents stöd. Det låter mer som en diktatur, enligt mig.

Hela artikeln

Nu blir det bara ett utspel där medier gett Åsa Waldau än mer utrymme att blåsa upp sitt redan tända höghushöga ego, detta kan bara sluta med en katastrof. Åsa Waldau själv saknar insikt och jasägarna vågar inte ta ställning utan följer villigt sin fåraherde till stupet.
Det är så sorgligt, fina och förmodligen sköra människor som vill tjäna det goda och sin Gud har genom att möta manipulativa personer som Åsa Waldau och hennes ledargäng förletts att sätta alla normala instinkter ur spel.
Anhöriga och avhopppade medlemmar, barnen i sekten behöver er hjälp!




Hopplock av olika bilder, lite penseljobb och olika filter

3 kommentarer:

Germunds Blog sa...

Åsas missuppfattning om att Dagen hade blivit mera positiv till hennes sekt, bottnar nog i hennes narcissistiska omvärldsanalys.

När hon blir intervjuad, tar hon det konsekvent som uppskattningsbevis.

Destination Hönseberg ;-)

A. P. sa...

Så länge morden i Gränsta-Knutby inte är fullständigt utredda kommer ingen bli fri från seksjukan!

Leif G W Persson kommenterar de märkliga men nedtystade händelser som ägde rum under mordnatten och tonades ned under rättegången:
http://www.leifgwpersson.se/2008/06/evert-bckstrm-ger-tips-och-rd.html

Sofie sa...

Hej Germund och A.P.

Intressant länk, ja nog är det en hel del i poliskåren som inte tror att sanningen om mordet kommit fram.

Fossmo skulle behöva sällskap!

Hönsberget är rätt plats för mörkermaktens höna. ;-)