onsdag 2 juli 2008

Londonresan del 2

Citat från Världen idag:

MÅNGA FRÅGETECKEN KRING POLISENS KNUTBY-UTREDNING:
Mordvapnet
Vapnet som användes vid mordet kom med största sannolikhet från vapenbeslaget i Grimslövshärvan och har alltså varit i polisens förvaltning.
Polisen valde att inte utreda vapnets bakgrund vidare och nu är vapnet förstört av SKL, på uppdrag av polisen.
Polisinformatören
Barnflickan fick hjälp av Farid Lamrani, en polisinformatör, att köpa mordvapnet.
Några dagar efter mordet försvann Farid till Marocko där han enligt uppgift sitter i fängelse.
Polisen valde att inte vidare utreda Farid.
Hur fick Sara vapnet?
- Det är ju mycket märkligt hur hon har fått tag i ett vapen så lätt som hon själv beskrivit. Det verkar mycket konstigt, säger advokaten Peter Althin om Sara Svenssons berättelse.
Sms-trafiken
Åtalet mot Helge Fossmo byggde bland annat på sms som skickats från honom till barnflickan. Men en språkanalys pekar nu ut Åsa Waldau som författare till dessa sms.
Polisen har dock inte återskapat några av de sms som skickades under mordnatten, utan har gått på barnflickans berättelse.
Felaktig berättelse
Sara Svensson uppgav i förhör och under rekonstruktion att hon stod omkring en meter från kroppen och sköt mot huvudet. Den tekniska utredning ger en helt annan bild. Skotten i huvudet bedömdes av SKL vara så kallade påsittande skott, det vill säga att revolvern var tryckt mot kroppen.
Vägspärren
Sara Svensson var den första som fastnade i polisens vägspärr på mordnatten. Ändå tilläts hon åka vidare utan åtgärder. Poliserna talade med henne, utan att ta personuppgifter, registreringsnummer eller undersöka bilen. Patrullen vidarebefordrade inget av detta till sina överordnade.
Svag bevisning
Den tekniska utredningen vid SKL lämnar flera frågor öppna om huruvida Sara Svensson höll i mordvapnet när skotten avlossades. På tre punkter markerar SKL att "frågan måste lämnas öppen" om hon varit i direkt förbindelse med vapnet och sängen där mordoffret låg
.

http://www.varldenidag.se/index.php?option=com_content&task=view&id=494&Itemid=77

Var Åsa Waldau i London? Läser man Förundersökningen så ger den svaret att hon var i Knutby mordnatten enligt vittnesförhör med den andra kvinnliga pastorn.

Det är inte bara Peter Althin, Världen idag och Saras pappa som undrar hur hon kunde få tag i ett så kallat ”rent” vapen (där serienummret var borttagit) och vem hjälpte henne med kontakten med den kriminelle polisinformatören. Betvivlar mycket starkt på att HF eller SS klarade ut det här själva.

Tråden på Flashback innehåller idag ett tankeexperiment som Iakttagare skrivit. Det gäller kanske att vrida och vända på allt och tänka om, om igen.

Gynna modiga Världen idag som på sitt plusarkiv har massor med intressanta reportage där finns hela reportageserier om:

Barnsexhandel i Sverige, Verkligheten bakom IB-affären, Estoniakatastrofen, Polisens illegala vapenhandel, Bordellhärvan.

Det kostar 69:- för en månad med obegränsad tillgång till nedladdning av PDF-tidningen och tillgång till Världen idags plusarkiv.

Som vanligt får ni gärna ta en bild om ni vill, klicka så kommer den upp i större format i nytt fönster.

Grafik är så roligt, håller på med programmen Photoshop CS, Corel’s Paint Shop Pro XI och Photoimpact. Med Poser går det sämre, klurar inte ut hur det fungerar håller fortfarande på med min första docka (modell) och allt blir bara kaos.

Funderar på att öppna en speciell blogg att lägga upp bilder som jag gjort eller som jag vill visa. Den kommer inte att vara sökbar utan man får gå från sektinfo och vidare, allt för att öka antalet läsare i den här bloggen tycker klanen. Det unga datageniet i klanen har upptäckt att många som googlar på grafik hamnar här och läser.

En annan orsak är att det kanske inte är lämpligt att fylla en blogg som handlar om så allvarliga saker med bilder och foton. Vi får se, kanske modet kommer och jag vågar visa bilderna på grafiksajten där jag är medlem. har gjort lite grafik de senaste dagarna, främst då blommor, fåglar, katter och surikater i olika miljöer.


Inga kommentarer: