lördag 5 juli 2008

Flera tvivel kring skotten

Citat Världen idag:

Flera punkter i polisens tekniska utredning om morddramat i Knutby för snart tre år sedan, gör att flera nu funderar på om mordet verkligen gått till som det beskrivits.

Som Världen idag kunde berätta förra veckan tvivlar allt fler på att det snart tre år gamla mordet i Knutby gick till som den morddömde barnflickan Sara Svensson berättat. Till och med hennes advokat Christer Söderberg ställer sig nu själv frågan om det kan ha varit någon annan som avlossat de dödande skotten.
- Ett sannolikt alternativ kan vara att Sara Svensson inte har skjutit, sade han till Världen idag i fredags.

Även Helge Fossmos nya advokat Peter Althin tvivlade på Sara Svenssons berättelse och utesluter inte att mordet i själva verket kan ha genomförts med hjälp av folk i kriminella kretsar.
- Det är ju mycket märkligt hur hon har fått tag i ett vapen så lätt som hon beskrivit. Det är mycket konstigt. Men känner man någon i den kriminella världen så går det mycket lättare. Allt tyder ju på att hon fått hjälp på något sätt, säger Peter Althin till Världen idag.
I Världen idags granskning av den tekniska utredningen av mordet i Knutby har flera ytterligare frågetecken dykt upp och som inte ligger till grund för domen mot Sara Svensson. En dom som i stort sett bygger på hennes egen berättelse.
- Vittnen har vaknat av något som hänt tidigare än vad som den officiella tidsangivelsen talar om.
- Vittnen har sett hur en bil beger sig iväg i full fart från området knappt en timme innan Sara Svensson påstås ha åkt iväg.
- Mordoffret, Alexandra Fossmo, rörde sig inte när första skottet träffade henne i höften. Längs kulans bana finns inte heller någon nämnvärd blodsutgjutelse.
- Om det inte finns en aktiv blödning i skottkanalen kan vara så att döden har inträffat tidigare, hävdar rättsläkaren Johan Berge.
- SKL, statens kriminaltekniska laboratorium, kan inte binda viktig teknisk bevisning till Sara Svensson. Det gäller krutstänk som fiber från byxorna som borde ha varit i kontakt med den filt som låg över mordoffret när de dödande skotten föll.

- Samtliga påträffade kulor kan inte med säkerhet bindas till vapnet som Sara Svensson kastade i vattnet under Ölandsbron.
- Mordet kan omöjligt ha gått till som det beskrivits. Tekniska utredningen om vapnets vinkel och ett påsittande skott är raka motsatsen till Sara Svenssons egen berättelse.
- Gör en ny rekonstruktion, menar juristen och vapenexperten Daniel Norrgård i Ljungby i dagens tidning.
Världen idag fortsätter granskningen av flera outredda omständigheter kring mordet i Knutby.

http://www.varldenidag.se/index.php?option=com_content&task=view&id=496&Itemid=77


Gynna modiga Världen idag som på sitt plusarkiv har massor med intressanta reportage där finns hela reportageserier om:

Barnsexhandel i Sverige, Verkligheten bakom IB-affären, Estoniakatastrofen, Polisens illegala vapenhandel, Bordellhärvan och Knutbymordet.

Det kostar 69:- för en månad med obegränsad tillgång till nedladdning av PDF-tidningen och tillgång till Världen idags plusarkiv.




Kaninen får ni gärna ta om ni tycker om den. Älvan är gjord i programmet Poser och är en gåva från en medlem i grafikgruppen och skall användas senare av mig. Är fortfarande ovän med Poserprogrammet. Som vanligt, klicka på bilden så kommer den upp i större format.

Inga kommentarer: