onsdag 20 maj 2009

Har sexpredikaren Gembäck inspirerat United Öresundskyrkan

.
.
Citat Dagen 20-05-2009


Kontakt direkt med pastor Magnus Persson i United Öresundskyrkan i Malmö, som under sex tillfällen kommer att ha sex och relationer som tema på sina gudstjänster.

Varför är det viktigt för kyrkan att informera om sex och samlevnad?- Det är absolut självklart! Varför ska kyrkan vara tyst om sex, när inte Bibeln är det? Samhället runt omkring är ju dessutom väldigt fixerat vid sex. Därför är det viktigt att fråga sig: Har Gud skapat oss för relationer, utan att ha något mer att säga om hur de ska se ut? Är det så att Höga Visan bara är poesi?Berätta om era "I nöd och lust"-gudstjänster!- De bygger på studier av Höga Visan och grundläggande bibelord. Vi försöker genomföra en väldigt grundläggande bibelundervisning som är relevant och tillgänglig.-

I stället för att kalla det "Bibelstudier från Höga Visan", som känns lite intetsägande, har vi valt att kalla det "I nöd och lust". Undervisningen handlar inte bara om sex, utan även om förhållanden, relationer och äktenskap i stort.Vad finns det för risker med att prata om sådant här i kyrkan?- Personligen tror jag inte att det finns några direkta risker. Det kan ju förstås finnas människor som har åsikter oavsett vilket ämne man predikar om. Det kan hända att kyrkan har ett ansträngt förhållande just till dessa frågor, men vi talar inte heller främst till dem som redan är kristna.

Tror du att det är mer tabu att prata om sex i andra kyrkor än er?- Det kan jag inte svara på.Ni skriver på er hemsida att ni vill tillämpa "praktisk undervisning för vardagen". Vad innebär det?- Vi vill att vår bibelundervisning ska vara som Ikea, funktionell och enkel att använda i vardagen. I detta tema handlar det främst om praktiska bibliska råd om konflikthantering och kommunikation i förhållandet, trohet och romantik.


Länk till Dagen


Vi är inte så insatta i United Öresund Malmö, men har en längre tid tyckt det varit underligt att det inte finns några pensionärer med i församlingen,. Bara unga människor finns med på deras hemsida.

Man kan fråga sig om Magnus Person har sexpredikanten Peter Gembäck, Knutbysekten som förebild?

Vi känner till att två av medlemmar i Öresundskyrkan har sina syskon i Knutbysekten, det är Samuel Frankner Knutby FFS och Jossan Frankner f.d. W-vik Knutby FFS samt Jonatan Waldenvik Knutby FFS .

Dessa medlemmar från Öresundskyrkan har vad vi erfar god kontakt med sina anhöriga.

De anhöriga som har sina barn och barnbarn i Knutbysekten har en villkorad och ansträngd kontakt, det räcker med ett kritiskt ifrågasättande så bryts kontakten eller frys till is.

Inga föräldrar förutom 1(ett) "mycket svagt undantag" (läs mellan raderna) tycker att Åsa skall vara kvar i Knutby, de övriga tycker hon skall ta sitt ansvar och avgå. De tror att deras anhöriga skulle ha det bättre utan sektledningen med Kristi Brud i spetsen. Frågan är om Knutby FFS någonsin efter allt som hänt och händer kan bli en sund församling.

Det bästa för medlemmarna och sektbarnen är att den splittrades och folk sökte sig till nya sunda och friska församlingar.

De ser Åsa som roten till haveriet i Knutby. Medlemmar i Knutby FFS har uppmanat sina anhöriga att gå ut i pressen och tala om att allt är så bra i Åsaland. Ingen av de anhöriga ställer upp, hur skulle de kunna det?

Svaret är inte svårt att gissa, de mår fruktansvärt dåligt och har gjort så i åratal av att ha de sina i Knutby FFS som började haverera strax efter Åsa M Waldau fått sparken från Pingst I Uppsala och Per-Arne och G-B Waldau fått ett profetiskt tilltal att de skulle ta emot en "herrens tjänarinna" vilken herre kan man fråga, Lucifer eller Gud?


Nu en stillsam fundering är Öresundskyrkan på väg att bli en sekt? Det finns oroliga kristna som har berättat för oss om sina farhågor.



Frilagda bilder från ett otal foton, lite penselarbete, Photoshop och Illustrator. Klicka så blir den stor :-)

11 kommentarer:

Unknown sa...

Oj! Jag förstår inte kopplingarna här.
Öresundskyrkan är möjligen en sekt då det inte finns några pensionärer på hemsidan? Ryktet säger att några medlemmar i Öresundskyrkan har en god kontakt med sina släktingar i Knutby, därför är Öresundskyrkan på väg att bli en sekt?

I vanliga fall skriver ni med en stor förståelse för dem vars anhöriga är kvar i Knutby, om vilken sorg det innebär. Nu blir det till ett misstänkliggörande istället. Varför?

Undervisning om sex och samlevnad (olika sorters undervisning) hittar du i vilken församling som helst. Kopplingen mellan Gembäcks undervisning och Öresundskyrkans tema är obefintlig. Att Magnus Persson skulle ha Gembäck som förebild är mycket långsökt.

Om ni är oroliga för att Öresundskyrkan skall utvecklas till en sekt, utifrån farhågor från oroliga kristna, kan ni väl skriva om dessa farhågor. Om ni är oroliga på grund av någon koppling till Knutby så är underlaget alldeles för svagt. Den inverkan Knutby möjligen har är som ett varnande exempel.

Anonym sa...

Jacob,

jag fattar det som dom menar att de föräldrar som har anhöriga både i United och Knytby har bra kontakt med sina barn som är med i United Malmö men dålig kontakt med barnen som finns i Knutby.

Det är inte bara de här bloggarna som är oroliga för Öresundskyrkan, de finns en oro bland många av oss i de kristna leden.

Välinformerad

Mattias sa...

Detta känns väldigt spekulativt. Tänk er för så att ni inte gör mer sakada en nytta.

Anonym sa...

Praktisk undervisning i sex och samlevnad, vet inte Magnus Persson vad PRAKTISK UNDERVISNING betyder ?

Skulle inte bli förvånad om det är nått sjukt nere i Malmö .
Fanatism med rötter in i den djupaste pingströrelsen, sexsekten i Knutby med SEX pastorer , ej sexiga eller ens karismatiska, bara självutnämnda dårfinkar som kallar sig för pastorer och avlönas.

Havererade församlingar efter vägen inom pingst.
Inget vet förrän vi har facit, att anta på erfarenhet står var och en fritt.
United i Malmö skall bedriva PRAKTISK UNDERVISNING i SEX!!! Klokt? not!!!

Evert

Anonym sa...

Hahahahahahahahahahahaha
Snälla... ni måste skoja....
När ni pratar att United har praktisk undervisning..menar ni verkligen att ni "oroar" er för att vi ska börja ha undervisning i hur man har sex???
hahahahahahaha

Praktiskt undervisning=Vi vill att vår bibelundervisning ska vara som Ikea, funktionell och enkel att använda i vardagen. I detta tema handlar det främst om praktiska bibliska råd om konflikthantering och kommunikation i förhållandet, trohet och romantik.

Nu vågar jag inte skriva mer, för vet inte hur ni kommer förvränga det här.

Men jag är långt ifrån att vara med i en sekt.
hahahahahaha

Men denna blogg oroar mig mkt mer.
Sök Gud istället och gör gott.

Sektinfo sa...

Tack för alla intressanta kommentarer!

Mvh

Anonym sa...

Kan man få en lista på de saker som är oroande kríng united öresundkyrkan?

Anonym sa...

Kan man få en lista på de saker som är oroande kríng united öresundkyrkan?

Tore sa...

Nu blir jag konfunderad anonym, om du läser i spalten längst till vänster så ser du att den här bloggen har en eminent funktion med länkar där du kan finna vad för varningstecken du skall se upp när det gäller sekter i allmänhet.

När det gäller United Öresund Malmö så ser jag som är gammal Pingstvän också varningstecken.

Bibeltroende sen barnaåren sa...

Idag blev jag väldigt aggessivt bemött i tel. av en släkting då jag ifrågasatte United. "De är pingstvänner ",fick jag till mig i en väldigt aggressiv ton. Jag har alltid från 80-talet blivit mycket hånad av Livets-ordare. Om nu United skulle vara av Gud, varför då detta förfärliga utbrott då jag bara önskar att INGEN enda ska luras av New Age som Livets Ord är full av ,hemligt,infiltrativt men solklart. Någon,som vet hur man bemöter aggressiva släktingar ? Tack för ev. svar. (Andra kan man ju bryta all kontakt med.)

Anonym sa...

Tittade in på deras sida förutsättningslöst och wow det var smart marknadsföringspaketering, men jag såg många dubbla buddskap och ledarna såg creepy ut.
För mig såg det ut som sekt med en IKEA-utsida (dessutom har ju IKEA ofta sagts vara lite sekt-liknande som företag).

Min maggropskänsla var inte bra. De predikade att vem som helst kunde komma, men mellan raderna tyckte jag mig se att man ville locka in vilsna själar eller de som sökte meningsfullhet som man sedan ville "forma" is sitt eget tycke. Mycket smart, men inte så kärleksfullt. MÅNGA sektvibbar!!!!
Fattade inte iheller vad de hade för verksamhet utåt - typ välgörenhet, allt verkade gå ut på att man skulle bli med i "Familjen". Brrrrrr....