onsdag 6 maj 2009

Sekter utgör störst hot mot barnen som inte har något val

.
.
Citat Sydsvenskan 5 - 6 maj 2009


Svensk sjukvård står handfallen

Många barn växer upp i sekter. När de väljer att hoppa av står den svenska vården helt handfallen. Det anser psykologen Håkan Järvå, själv avhoppad scientolog.

[...]

– I dag ses avhopparnas psykiska besvär fortfarande som ett religiöst problem och därför vill inte vården lägga sig i. Men inom dessa rörelser återfinns samma mönster som för kvinnomisshandel och hedersrelaterat våld. Man har varit en slav i en relation och det får följder för psyket.

[...]

– Det finns fördomar om att många som går med i rörelserna mår ovanligt dåligt, men de mår oftast inte sämre än gemene man. Inom Jehovas vittnen är det väldigt vanligt att man blir född in i det. Familjen kan tvingas klippa banden med sina barn om de väljer att lämna samfundet.




http://sydsvenskan.se/inpalivet/article429921/Svensk-sjukvard-star-handfallen.html

Vi anser att det är fel att se det som ett religiöst problem för i sekter handlar det mesta om makt, pengar, förtryck, styra de man har under sig i hierarkin.
Kan man inte ta tillvara de kunskaperna som finns inom beroendevården, mycket handlar ju om beroende, medberoende och manipulering av omgivningen.

*****


Vilka sekter är farligast

Psykologen Håkan Järvå chattade med Sydsvenskans läsare. Han är själv avhoppad scientolog och jobbar nu med att hjälpa andra avhoppare.

Chatten finns att läsa här:

http://sydsvenskan.se/inpalivet/article429935/Vilka-sekter-ar-farligast.html

Det handlade mest om Scientologerna men där finns många bra svar från Håkan även om de destruktiva sekterna Knutbysekten och Kristet Center Syd - Kingdom Center inte nämndes.
Håkan säger att många sekter bryter mot FNs barnkonventioner och det kan vi hålla med om. Barn hör inte hemma varken i Knutbysekten eller i Sheriffsekten i Höör.


*****


Hon var både förövare och offer

I femton år var Margaretha Sturesson och hennes make Sven medlemmar i frikyrkan Kristet Center Syd, KSC.

De gick med i slutet av 1980-talet när församlingen grundades i Helsingborg.
[...]
Och så blev det också. Under ledning av pastorn Christer Nilsson (som senare tagit sig efternamnet Segerliv) köpte den nya församlingen den gamla dansrestaurangen i Vägasked som ligger strax utanför Höör.

Hela artikeln här:

http://sydsvenskan.se/inpalivet/article430183/Hon-var-bade-forovare-och-offer.html

Margaretha Sturesson och maken tog med sina 4 barn till sektlivet och tillsammans med Christer Nilsson senare "Segerliv" startades grunderna till det som slutade så illa för Margaretha och många andra från Sheriffsekten.

Margaretha Sturesson var förövare i sin ledarroll som sedan när hon genom intriger inom sekten blev utfrusen och mobbad blev ett av sektens många offer. Sektinfo har inte riktig koll på allt, genom flera avhoppare har vi fått vetskap att det är flera som har mycket svåra upplevelser från sekten Kristet Center Syd numera KC.


*****


"Ingen sann bild av församlingen"
säger Christer Nilson "Segerliv"

Den ekonomiska insynen begränsas av att verksamheten drivs av en förening. Däremot sköts fastighetsförvaltningen av ett aktiebolag (KCS Församlingscenter Förvaltning AB) som 2007 omsatte 750 000 kronor. En del av arbetet på Lone Star görs gratis av församlingsmedlemmar.

– Det är inget konstigt med det. Mycket av vårt arbete bygger på ideella krafter. Folk har alltid jobbat gratis i församlingar, säger Christer Segerliv.

Själv deklarerar han en årsinkomst på 222 000 kronor.

Hela artikeln här:

http://sydsvenskan.se/inpalivet/article430255/quotIngen-sann-bild-av-forsamlingenquot.html


Vad vi erfar är det endast ett fåtal i ledningen som har lön Christer Nilsson och hans nya "andliga" hustru och kanske 3 personer till resten av Christer och Helena Segerlivs hjord får jobba gratis.
Vet inte om det är så stor skillnad på sekten i Höör och sekten i Knutby mer än att i Höör har ingen blivit mördad ännu, i alla sekter far barnen illa.

Barn blir utsatta för fysiska och psykiska övergrepp i sekter.
Sekter är inte någon bra miljö för någon och absolut inte för barn.


Barn har inget val, det är vi vuxna som måste reagera och få samhället att skydda dessa barn så att inget barn blir indraget i dessa destruktiva miljöer.



3 violer på fantasiblad

Inga kommentarer: