onsdag 6 maj 2009

Gott och ont finns hos oss alla

.
.
Citat Dagen: 2009-05-06 06:00

Teologen och ateisten - överens till 85 procent
Runar Eldebo och Christer Sturmark kom inte överens - om Jesus



Ställ teolog Runar Eldebo och humanist Christer Sturmark i en debatt och du får två människor som är överens. Till 85 procent. Resten stavas Jesus Kristus, som de till 100 procent inte verkar komma överens om.
I Trollhättans pingstkyrka, välbesökt denna kväll möts två Lidingöbor till debatt. Och den geografiska närheten inte är den enda, visar det sig.- Det är fantastiskt att få stå här, mitt i all materialism som finns i vår värld, och få hålla brandtal för humanism, båda två.Orden är Runar Eldebos, och förvånar troligtvis en och annan.

Borde han inte markera mot debattmotståndaren? Nickar ofta jakandeI stället nickar han ofta jakande åt Christer Sturmarks inlägg. Vid något tillfälle stryker han under sanningshalten i det Sturmark sagt.Inte heller markerar han avstånd till argumentet kring att mycket ont skett, och sker, i religionens och kristendomens namn (även om han påpekar att kyrkan gjort och gör mycket gott också). Han säger inte emot när Humanisternas ordförande talar om att människans möjlighet att göra gott inte beror på om man är troende.

Tvärtom, Runar Eldebo betonar att det är så genom att bland annat omtala ateistgurun Ingemar Hedenius - som Eldebo en gång i tiden hade som lärare i filosofi - som en mycket fin människa.- Gott och ont samsas i en människa, vi människor är dubiösa allihop av oss.


Vi är sammansatta och gåtor till och med för oss själva. Så jag håller med dig. Till 85 procent. För någonstans uppstår ett oliktänkande mellan de två. Till viss del vid synen på människan, men inte primärt - även Eldebo kallar sig gärna humanist.


Hela artikeln här:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=169609

Snubblade över artikeln i Dagen, läste och nickade instämmande.

Religionen har ställt till med mycket ont i vår värld man behöver inte gå så långt för att se vad människor är i stånd att göra mot sina kamrater samt barn under täckmantel av religion.

Titta till exempel på vad personer i ledande ställning ställt till med i Knutbysekten och Kristet Center Syd. Utsatta barn och medlemmar far illa i sekter, jag tror inte de i ledande position far så illa och inte heller alla medlemmar men det stora flertalet och då speciellt de helt värnlösa barnen som far mycket illa.

Visst är det så att det finns både gott och ont i oss alla?

Först människa och medmänniska sen kan man säga att man är kristen är en bra åsikt som finns hos många.





Scrolls med olika lagerstyles

Inga kommentarer: