onsdag 13 maj 2009

Bloggare dömd för grovt förtal av präst

. .

Citat Dagen 2009-05-12

En bloggare har fällts för grovt förtal, skriver Medievärlden.

Tre personer anmälde vad den före detta journalisten skrev i sin blogg och per mejl.

En präst, en advokat och en polis anmälde uppgifterna som bloggaren skrev. I tre fall hade uppgifterna skickats till journalister, något som domstolen menade syftade till att de skulle få stor spridning.

Uppgifterna handlar bland annat om prästen. En beskrivning är så grov att den kan uppfattas som satir, menar Tingsrätten och friar i det fallet. Men påståenden om att han skulle ha ägnat sig åt "tvivelaktig själavård" har lästs av många och det gör skadan allvarlig. Brottet har ett straffvärde motsvarande fängelse.

Att bloggaren inte tidigare finns i straffregistret, och att det finns anledning att anta att hon inte gör sig skyldig till fler brott, gör att straffet landar på villkorlig dom och böter.

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=170075


Det gäller att följa det lands lagar varifrån man bloggar, har läst lite om ovannämnda journalist på nätet. Hon har en mycket vass penna men det snurrar lite väl mycket i huvudet på henne.

Sektinfo har åtskilliga gånger blivit hotade av Knutbysektens torpeder att bloggen skall anmälas, stängas o.s.v. och bloggen Sektinfo har blivit anmäld åtskilliga gånger med början för nästan 1 år sen.

Tänk så tossigt sektledningen i Knutby tänker, lite gymnasiekompetens skulle nog inte skada.

Sektledningen i Knutby tror att svenska myndigheter har makt som sträcker sig till en helt annan världsdel.


Har tagit en titt på Åsas så kallade alster som Emma Gembäck försöker kränga, Åsa saknar helt färgsinne och sinne för komposition, det bästa Åsa kunde göra är att försöka se till att få gymnasiekompetens och sedan ägna sig åt något annat än, skriva en urdålig bok, spela in en urdålig skiva, vad kommer näst?

Nu kluddar hon "tavlor" som av proffs bedöms som liknande de bilder psykospatienter gör i terapin och några av bilderna påminner om sådant högstadieelever presterar.

Inga kommentarer: