tisdag 5 maj 2009

Barn i sekter

.
.
Citat Sydsvenskan 5 maj 2009:

Äntligen fri från skräcken

Sandra Mämpel, 33 år, växte upp med en ständig skräck för Guds vrede och att dö vid Harmagedon. Räddningen blev ett besök på en hemsida för avhoppare från Jehovas vittnen. Och att hon inte kunde sluta röka.
Man fick ständigt höra att man inte skulle prata med avhoppare eller gå in på sådana hemsidor. Att de som skrev där var avfällingar som var i Satans våld.
Det skulle dröja 27 år innan Sandra Mämpel vågade trotsa förbudet.

En dag när hon såg sina egna barn sitta där på ett möte, hann tvivlet ikapp henne. Hon mindes hur hon själv avskytt de där mötena som barn. Hon googlade Jehovas vittnen och kom in på Hjälpkällan.
– Då bara sprack det. Jag grät och skrattade på samma gång. Jag såg att de avhoppare som skrev där hade exakt samma upplevelser som jag. De hade burit på samma ångest och rädsla. Och de var vanliga människor!

Hon säger att hon känner sig berövad på en del av sin barndom. Att hon hamnade i ett ofrivilligt utanförskap för att hon föddes in i samfundet.

[...]

– Att vuxna går med är inte så farligt. De gör ändå ett aktivt val. Men barnen har aldrig valt. Föräldrarna som vårdnadshavare borde tvingas att anpassa sig till samhället som det ser ut i dag.

Hela artikeln här:

http://sydsvenskan.se/inpalivet/article429918/Antligen-fri-fran-skracken.html


Håller med Sandra att samhället måste ingripa när vuxna drar in barn i destruktiva sekter. Våra politiker måste ge myndigheterna verktyg för hur de skall handla i frågan om sektbarn.

Barn är inga ägodelar som förälder skall kunna dra in i sekter!




Inga kommentarer: