fredag 1 maj 2009

Barn kontaktar Bris via nätet

.
.
Dagen 29 april 2009:

I fjol ökade IT-anknutna frågor med 13 procent från året innan i de stödjande kontakter som Bris hade med barn och unga.
Över huvud taget ökade organisationens webbaserade kontakter under året med 30 procent, skriver Bris (Barnens rätt i samhället) i ett pressmeddelande. Under 2008 hade Bris mer än 40000 stödjande kontakter via webben. Allra mest ökade kontakterna på Bris diskussionsforum där barn och unga stöttar varandra i svåra frågor.

Artikeln här


*****

Det finns mycket som är negativt med it men tack och lov är det mesta mycket positivt. Det kan vara lättare för ett barn eller en ungdom som mår dåligt att ta kontakt med BRIS (Barnens Rätt I Samhället) över nätet för att senare kanske fördjupa kontakten.

Hur många barn är det inte som far illa, mår dåligt, är oroliga för sina föräldrar som kanske använder droger i dess olika former eller är med i destruktiva sekter som t.ex. Knutby FFS även kallade Knutbysekten alt. Gränstasekten?

Vi har även sekten Kingdom Center - Kristet Center Syd även kallad sheriffsekten i Höör som startades av Christer Nilsson numera Segerliv tillsammans med sen 2 år tillbaka avhoppade Margaretha Sturesson, även där far barnen illa!


Att vara medlem i en destruktiv sekt är mycket likt beroendet till droger, ju längre personen är med ju längre tar tillfrisknandet. Det sägs ofta att det tar lika lång tid att bli frisk som man hållit på med sitt destruktiva beroende. Självklart går tillfrisknandet fortare för en yngre människa än för en äldre. För de som funnits högre upp i sektherarkin, blir det både jobbigare och tar längre tid än för de som bara varit med en kortare tid och inte befunnit sig i ledningsposition.

Utsätt inga barn för detta lidande, barn är ingen ägodel, barn kan inte välja om de vill vara med i en destruktiv sekt eller inte! Ta ditt ansvar som förälder!

*****

Önskar alla läsare en trevlig helg!






Inga kommentarer: