fredag 15 maj 2009

Nick Vujicic berör

. .
Läste en artikel i Dagen och blev djupt berörd, vilken fantastisk människa.

Citat Dagen 14-05-2009

Han ger världen kramar - trots sitt svåra handikapp

Han surfar och simmar och har en optimistisk syn på livet. Trots att han saknar armar och ben.

Nick Vujicic, 26, är ett fenomen. I dag är han evangelist och talare som drar 100 000-tals människor världen över.

Vujicic är australiensare men bor sedan några år i Kalifornien och har grundat missionsorganisationen "Life without limbs" (Liv utan lemmar).Han menar sig ha Guds kallelse att berätta om sitt liv.- Jag vet varför jag är här. Jag har ett uppdrag att berätta om hoppet vi har i Kristus, säger han.

Att han, som föddes utan armar och ben, kan göra så mycket är varken mer eller mindre än ett mirakel.- Men jag är inte övernaturlig, säger han. Det handlar om den helige Ande som ger mig kraft att leva ett övernaturligt liv. Jag är inte bara en man utan armar och ben, jag är ett Guds barn.

Arbetade med Joni

När Vujicic flyttade till Kalifornien 2005 samarbetade han med Joni Eareckson Tada, en välkänd författare och konstnär som blev förlamad efter en dykolycka 1967. Hon driver "Joni and Friends International Disability Center". Steve Bundy, föreståndare för en avdelning på centret, säger att folk dras till Nick för att han utstrålar hopp.

- Nicks liv visar Guds godhet. Han är fylld av glädje för att han har ett evighetsperspektiv.Andra säger om Nick Vujicic att han vägrar tycka synd om sig själv, och i stället tror att Gud har en plan för alla, oavsett vilka fysiska handikapp man har.


Hela artikeln här



Här finns många filmsnuttar av Nick på Youtube



Har inte sett alla utan valde ut två som berörde mest.








Det känns bra för själen att läsa om Nick Vujicic, hans glädje att hjälpa andra handikappade att vända något svårt till något positivt, att Gud har en plan för alla.

Det sista är väldigt svårt att förstå,

Efter att fått tagit del av vad sektledningarna i Vägasked och Knutby FFs ägnat sig åt sedan början på 90-talet har det funnits stunder då vi helt tappat tron på både kyrka, religion och mänskligheten.

Det är lätt att glömma att det är bara en minoritet av människor som utsätter sina vänner för tukt och andra ondsinta handlingar.





Stort Grattis till L, bra jobbat! Klicka på den så kommer den upp över hela skärmen. :-)

Inga kommentarer: