fredag 22 maj 2009

Övergrepp på barn

.
.
Citat Dagen 20-05-09

Anders Arborelius upprörs över ny rapport om övergrepp på barn
Den katolske biskopen i Stockholm, Anders Arborelius, är upprörd över att få ta del av ännu en rapport om att katolska präster missbrukat sin position och utsatt barn och ungdomar för övergrepp.

- Jag är ledsen och bedrövad över att kyrkliga företrädare utsatt barn och ungdomar för övergrepp. Ingenting ursäktar att barn och ungdomar utsätts för fysiska, mentala och andliga övergrepp av dem som är satta att ansvara för deras väl och ve.
Av 35 000 barn har 1090 utsatts för olika fysiska och/eller sexuella övergrepp av katolska präster och ordenssystrar.

Artikel Dagen

De här övergreppen sker inom olika trossamfund, det är inte enbart inom katolska kyrkan dessa övergrepp sker i Guds namn.

Vi kan ta del av Charlotte Esséns bok Sektbarn för att se vilka övergrepp som sker mot sektbarn i olika trosamfund.

I Knutby sekt har man en speciell person som är sektens specialist på barnuppfostran, det är Patrik Waldau, gift med Åsa Waldau. Sök på google och läs om Patrik Waldaus bedrifter som sektens "expert".

Barnen som en gång blev ensamma instängda i ett rum med Patrik Waldau börjar bli stora nu. När kommer vi att få läsa sannskildringar från de barn som varit utsatta för Patriks och sektens övergrepp?

Hur kan man som medmänniska ha kunskap om dessa övergrepp och försvara förövaren? Ja det kanske inte är så konstigt att medlemmarna i en sekt försvarar varandra men vi som finns på utsidan vilket vi är anhöriga, grannar eller bara vanliga medmänniskor måste ta ansvar.

Hur kan dessa övergrepp få ske i Guds namn, ja även krig rättfärdigas i Guds namn.

Redan Jesus sa att "den som förleder en av dessa små som tror på mig, för honom vore det bättre att en kvarnsten hängdes om hans hals och han sänktes i havets djup."

Starka ord!

Sektbarn : ett reportage om de utvalda för paradiset



6 kommentarer:

Anonym sa...

Off topic:

Hur många medlemmar hade knutbysekten när den var som störst?

Hur många är det egentligen som har hoppat av, och har de blivit fler efter morden (ja, jag tror att det skedde TVÅ mord)?

Hur många av medlemmarna är barn och ungdomar under 20 år?

Har inte läst i media hur stort medlemsantalet egentligen har varit och är idag, så därför undrar jag om ni vet.

Tack!

Gustaf Kroon sa...

Det är nog faktiskt bara sektledarna som kan svara på dina frågor. Gå in på deras hemsida och fråga. De svarar anagligen.

Almungebo sa...

Det är ju några stycken som har lämnat och det beror ju på att om någon försöker lämna griper ju genast gruppen in, en utryckning som griper in inom en timma.

Några tokar eller vad ska man kalla dom har ju införlivats i gruppen, och så döps ju barnen in allteftersom.

Barn ja, det blir hela tiden nya små barn i gruppen. En del säger som varit där: Det vimlar av småbarn. Det är väl 40 till 50 barn nu tror jag.


Sektmedlemmen I.E. blev satt i arrest i en mörk kall båt på torra land utanför huset,maken och en man till såg till att få i kvinnan IE i båten därefter klättrade de ner och tog bort stegen.


Den stackars kvinnan fick sitta av sitt tuktstraff i en kall och mörk båt i utanför huset. Så går det till i Åsas rike, Knutby

Jona sa...

Hej och tack för alla kommentarer.

Vi vet att det är flera som försökt lämna men blivit indragna igen.

Hoppas att NN tar nytt mod till sig och försöker lämna. Det finns många som kommer att finnas till för de som lämnar.

Germunds Blog sa...

Det är bra att ni i bloggen har koll på vad som händer i Knutby och andra sekter.

Jag undrar om de utsugna medlemmarna inser att de göder en skock andliga bondfångare. Fyra av dem satt bakom mig på knutbykonferensen i Uppsala Universitet och deras konversation inbördes var rätt intressant.

Deras bubbla spricker snart, men vad händer med barnen? Hur stora skador har de åsamkats av detta osunda liv?

Anonym sa...

Inträffade tukten i båten nu, efter att ledningen varit i media iom all uppmärksamhet med teaterpjäs, film och tv-serie?

Om det gick till så som sign. Almungebo skriver handlar det ju om ett olaga frihetsberövande, en kriminell handling. Sedan är ju förstås medlemmarna fast i ett rent psykologiskt fängelse, men att rent praktiskt låsa in någon så att den inte kan ta sig ut är definitivt brottsligt och är berättigat till en polisanmälan (men jag inser att den utsatte förmodligen skulle neka till att händelsen inträffat). Det borde komma till polisens kännedom att de gör så här.

Det här att de snabbt som ögat fångar in den som försöker ge sig av, vittnar ju om att de trots allt är rädda för att förlora kontrollen, och att det trots allt sker försök att lämna sekten. Inre spänningar alltså och tvivel bland medlemmarna.

De förnekar att de är en sekt, men att de inte låter medlemmar frivilligt lämna församlingen talar sitt tydliga språk! Och att rent praktiskt hindra den som vill ge sig av är brottsligt!