torsdag 10 april 2008

Sexövergrepp sattes i system av sekt

Programmet Existens tog upp barnaga inom Maranatarörelse, nu får man väl ändå räkna Maranataavknoppningen från Pingströrelsen till en sekt liksom Knutby FFS räknas som sekt, i folkmun kallad Gränstasekten.

http://www.expressen.se/nyheter/1.1114394/

Finns det någon sekt där inte psykisk och fysisk misshandel pågår av barn och vuxna?

Från en ljudinspelning med Fossmo får man höra honom vara glad över att ha träffat Patrik som vet hur barn skall fostras. (kommer att återkomma senare till just Patrik Waldaus metoder för barnuppfostran)

Dagens nyheter skriver om sekten i Texas där övergrepp var satt i system.

Sexövergrepp sattes i system av sekt. Den religiösa sekten drev en ranch som präglades av sexuella övergrepp. Flickor fostrades att acceptera sex med vuxna män och pojkarna indoktrinerades att vidmakthålla mönstret och skolades därmed till förövare

Så beskriver en utredare vid barnavårdsmyndigheten i Texas förhållandet vid ranchen som ägs av polygamistsekten Fundamentalistiska Jesu Kristi kyrka av sista dagars heliga (FLDS). Myndigheterna slog i förra veckan till mot ranchen i den amerikanska delstaten och fram till tisdagen hade 416 barn tagits om hand, åtföljda av 139 vuxna kvinnor.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=759141

Jag skulle vilja vända och säga, finns det någon sekt i vår värld där inte övergrepp är satt i system? En sekt kan inte fungera om inte maktmedel brukas.

Maktmedel kan vara sex, övergrepp av olika slag, hållhakar.

Inga kommentarer: