torsdag 10 april 2008

Fasansfull predikan i Knutby

Den 5 oktober 2003 hålls en fullständigt fasansfull predikan av Peter Gembäck, Knutby FFS.

Har lyssnat av ett 20 -tal sektpredikningar från Grästasekten, Knutby men har aldrig hört något så hemskt. Denna predikan borde nå ut till kristna ledare och den kristna pressen i såväl ljud som textfil.

Här kommer ett litet utdrag, är inte säker på att jag fått med det värsta.

Men när dom förbannar, när dom talar illa om oss, när dom tycker illa om oss - vad gör vi då? Jo, då välsignar vi, då ger vi kärlek, vi bestrider det onda med det goda. Varför? Jo, för vi ger utrymme för vredesdomen, det vill säga: vi tar inte ut den hämnd som Gud rättmätigen vill ha - i förtid.

Om vi ska använda en... Det är ju så här: Det här behöver du förstå med Gud: Han hatar det onda. Hur hatar Han det onda? Jo, Han hatar det onda så mycket så Han vill slå ihjäl det!" (lång tystnad)

Och då är det så här: Om du vill slå ihjäl nå´n... (lång tystnad) ...för att du hatar det nå´n gör. Och se´n kommer du dit och då visar det sig att det var någon annan som slog ihjäl den före! (lång tystnad) Så kan man bli sådär: "Men det skulle ju jag ha gjort!” Och det är egentligen vad Gud säger här: "Lämna utrymme för vredesdomen. Hallå! Det är min sak att slå ihjäl dom!"

"Nämen, det var väldigt vad du målar ut en Gud som är hemsk... och fruktansvärd Gud" - Gud är fruktansvärd! Det står om hur Han ska slå ihjäl dom. Men det är inte din sak. Att bry dig om det.

Hans är hämnden.

Har du nå´n gång hört uttryck som "Om du går med hämnd, så är det lika bra att du gräver två gravar." Alla som har sett en cowboyfilm måste ha hört ett sån´t uttryck. Vet du vad det är?

Det är djävulens lögn. Cowboyfilmer är inte skrivna av Guds Ande, så du vet det. Utan dom kommer från lögnens fader. Det är en så´n här typisk sak, hur djävulen agerar, för djävulen vill säga att hämnd är fruktansvärt.

Då ska jag tala om en sak för dig: hämnd är rättfärdigt!"

"För det står i Gamla Testamentet: "Öga för öga, tand för tand." Där är det så här: Guds dag kommer. Hämndens dag, den fruktansvärda. Det är så här: Varför vill djävulen säga att hämnd är fruktansvärt, hämnd är fel?

För att svartmåla Gud.


Hur kan en människa som vill kalla sig kristen säga något så hemskt? Vems ärenden Går Peter Gembäck, är det Guds eller Djävulens? Döm själva.

Predikan finns att läsa som textfil och det går även att ladda ner en ljudfil av hela denna fasansfulla predikan här:

http://forum.alltominget.se/index.php/topic,890.0.html

Det här säger Peter Gembäck inför församlingen ca: en månad före det som Åsa Waldau i ett Stina Dabrowski kallar för "hammarattacken" sker.

Har under de få predikningar jag lyssnat av börja märka ett samband mellan olika skeenden i sekten och vad som sägs i predikan.

Inga kommentarer: