torsdag 10 april 2008

Det är lätt att hamna i fel sällskap om man är ung och oerfaren.

Det är lätt att hamna i fel sällskap om man är ung och oerfaren.

De som kom till FFS i Knutby kom i regel från en väldigt skyddad uppväxt, de var unga och saknade livserfarenhet. Ungdomar har också kommit till insikt och lämnat, det finns lysande exempel på att livet blir bättre när man kommit ifrån sekter.

De barn, barnbarn, bröder och systrar som finns hos sekten hur skall vi svara dem en dag när de frågar? En dag kommer frågan till oss, inte i morgon eller nästa vecka men var så säker att frågan kommer om det så dröjer 20 år så kommer vi att bli tvungna att svara.

Varför gjorde ni inget?

Hur kunde ni stå och se på medan allt detta pågick?

Hela övriga Sveriges kristna befolkning har förstått medan ni valde att medvetet titta bort?

Varför, varför, hjälpte du oss inte Mamma, Pappa, Mormor, Morfar, Farmor, Farfar, Bror, Syster eller någon av de andra i min släkt?

Förstod ni inte att det inte hjälper att lämna oss i Herrens händer när vi blir misshandlade psykiskt, fysiskt och kränkta av ledningen?

Alla andra såg varför ville du inte se?

Kan vi som Eva Westman se våra barn och barnbarn, syster och bror i ögonen och veta att vi gjorde allt som stod i vår makt för att hjälpa den anhörige ut ur den andliga fångenskapen?
Eva Westman denna fantastiska Mor som utkämpar allt och mer därtill för sina barn och barnbarn är värd all vår respekt och vi borde vara flera som följer henne. Hon kan gå rakryggad och se sina barn och barnbarn i ögonen med vetskapen att hon gjort/gör allt hon kan för dem.

Handen på hjärtat kan vi leva med det samvetet att vi blundar och ser bort när våra barn, barnbarn, syster och bror behöver oss som mest?

Inga kommentarer: