fredag 18 april 2008

Sekt, sex, övergrepp, pengar och makt!

Finns det någon sekt där det inte handlar om sex, övergrepp, pengar och makt?

I räden mot den fundamentalistiska sekten Fundamentalist Church of Jesus Christ of latter day saints (FLDS) har ca: 400 barn omhändertagits.
Myndigheterna har vetat om vad som pågår i sekter i hur många år som helst utan att göra något åt det. En sekt är ingen lämplig miljö för någon och absolut inte för barn.

Nu får myndigheterna i Texas fullt upp med att dna-testa både vuxna och barn i sekten.
Något som borde göras även i Svenska sekter. När det gäller sekterna i vårt lilla land så handlar det också om sex, övergrepp i alla dess former, pengar och makt.

På CNN har det visats mycket från sekten i Texas, det går att hitta likheter med Gränstasekten i Knutby. Vid de intervjuer som gjordes med kvinnorna i Texas så följer de samma mönster som sekttalarna i Knutbytråden, de upprepar allt som sektledaren matat dem med. Det finns inga självständiga åsikter.

Att bli född i en sekt och leva sina barn och ungdomsår där är inget något barn skulle behöva uppleva.

Yrsa Stenius talade om det nakna horeriet i Knutby. Är det något speciellt i Gränstasekten, Knutby hon menar?





3 kommentarer:

Herr Grön sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Gustaf Kroon sa...

Det verkar som om hela den svenska kristenheten (utom kretsen omkring Ulv Tokman), är överens om att den teologi som praktiseras i Gränsta, är så fjärran från traditionell kristendom så att man måste fråga sig om det inte handlar om en ren personkult runt Drottning Tirsa. Den Jesus som de beskriver i sina predikningar, har inga likheter med Nya Testamentets Jesus, Gränsta-Jesus är nog en ren fantasiskapelse från profetissans dagdrömmar.

Jag hoppas att bänkutfyllnaden hittar tillbaka till en normal religionstillhörighet när sekten kollapsar. De så kallade pastorerna talar i sina predikningar - med förakt - om de religiösa i Sveriges övriga församlingar. De verkar vara övertygade om att endast gränstaförsamlingen är de av Gud utvalda som får komma till paradiset vid tidens ände.

Jag misstänker att denna övertygelse är spelad och bara en del i den hjärntvätt som håller medlemmarna i den andliga fångenskap som tryggar pastorernas försörjning.

Sektinfo sa...

Tack Gustav för din insiktsfulla kommentar.
Glädjande att pastorer,journalister med flera nu vill ta sig tid att läsa igenom och lyssna till de fanatiska predikningarna från mordsekten.