söndag 15 juni 2008

Sektbarn på nätet

Har följt enstaka barn och ungdomar på nätet, läst deras bloggar, varit inne på ungdomscommunityn och sett att många mår inte bra. De som jag följt har anknytning till den destruktiva sekten i Knutby.

Dessa barn, ungdomar är missnöjda med mycket, oroliga, arga, ledsna och frustrerade. Mycket av detta hör uppväxtåren till men dessa som jag följt verkar ha det mer än svårt. Blir de inte sedda av sina föräldrar som kanske har fullt upp med att dyrka den avgudade sektledaren?

Att följa dessa ungdomar har varit i rent studiesyfte och för att samla material. Det har varit jobbigt att se när de tycker livet är värdelöst o.s.v. då man inte kan hjälpa dem.

Det kusligaste har varit okunskapen om ”att varje gång vi vistats på nätet så lämnar vi elektroniska spår efter oss” som för personer som är någorlunda bevandrade inom it är det en barnlek att följa, identiteten på ungdomarna har varit enormt lätt att avslöja genom att de är oförsiktiga och sedan är även vuxna i deras omgivning lika oförsiktiga.

Kan vara av intresse för många människor som studerar sekter och då i synnerhet den destruktiva sekten i Knutby, här får man lite mer kött på benen. Har under ca: 6 månader samlat på mig åtskilligt material från sektmedlemmar, sektbarn av vad de publicerat på nätet i form av texter och bilder, foton.


Inga kommentarer: