måndag 23 juni 2008

Gediget reportage om barn i sekter

Gediget reportage om barn i sekter

Så skriver Jakob Carlander i Corren:

I religionens källarvåning hålls barn emotionellt fängslade genom fundamentalistiska system, där föräldrar uppmanas att utsätta sina barn för en skräckfylld värld som aldrig borde få höra barndomen till.

Övergrepp och vanvård

Sekter är ett religiöst fenomen där världsbilden underkastas ett auktoritärt ledarskap. Man isolerar sig från omvärlden och ser övriga samhället som något ont eftersom man själv äger den absoluta sanningen. Egna regler står över statens lagar, vilket ger utrymme för aga, övergrepp och vanvård. Sekten kräver blind lydnad av sina medlemmar och utlovar i stället ett kommande lyckorike som endast är till för de troende.

Till dessa miljöer dras familjer och ensamstående föräldrar som söker en trygghet i livet. Deras barn hamnar därmed också i en miljö där de kränks såväl fysiskt, socialt som sexuellt och psykologiskt.

http://www.corren.se/archive/2008/6/19/jrm4o70xeyacqi7.xml

Med detta och många artiklar i pressen så kan man inte annat än säga att sekttalarens recension på Bokrecension som naiv, okunnig och med sekters rosafärgade beroendeglasögonen påsatta. Nu är ju som bekant kunskap en bristvara i sekter.

LÖGNBOKEN! Inte objektiv! (Betyg 1 av 5)
» Sara

Boken består av en hel del lögner som författaren har samlat på för att svartmåla religiösa organisationer. Inte objektiv och avviker från verkligheten.

Skall man skratta eller? Stor humor tolkar jag det som, hur objektiv är denna s.k. recensenten som inte ens kan skriva en recension?

http://www.bokrecension.se/9100106976

Skulle önska att sektkvinnan med sektens försvarsblogg, satte sig ner och seriöst läste boken.

Esséns bok Sektbarn finns hos Adlibris för endast 172:- ingen frakt eller postförskottsavgift tillkommer utan boken landar med en räkning på 172:- direkt i brevlådan. Kan det bli enklare?

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9100106976



Helgen har gått åt till att lära mig Poser 7, oj vad svårt det är. Nej jag har inte lärt mig det, inom grafik är jag endast en dålig men glad amatör. Har köpt en ritplatta min förra Wacom var för Win 95 så den funkar inte varken på Leopard eller Vista. Det har varit skönt att under några dagar inte behöva tänka på sektoffren och allt det hemska som hör till. Vackra bilder och jobbet med dem har varit enormt avkopplande.

Inga kommentarer: