lördag 14 juni 2008

Grafik

Varför blogga om grafik? Tycker det är en så trevlig fritidssysselsättning på lediga stunder. Skrev tidigare att det köptes in foto och idag har ett 25-tals blomsterfoton maskats av för att kunna användas i grafiken senare. Massor med blommor, hundar, katter, fåglar och annat återstår att greja med.

Den här bloggen skulle bli för torr och hård utan lite bilder. Bilderna kanske bara tilltalar enstaka besökare men det är för att vi själva tycker om vackra bilder och det är kul att ta upp gamla intressen. Varför inte lägga ut dem då till beskådande?

Eftersom det sysslas mycket inom data och grafik i klanen så är min personliga erfarenhet att ibland kunna gå in i ett skapande kan vara en lisa för själen. Väldigt rogivande med vackra bilder och att fantasin får flöda. Kan vara perfekt att försöka intressera utagerande barn eller ungdomar för ett kreativt skapande där de får utvecklas istället för att hålla på med sektledardyrkan.

Nu behövs det inga dyra bildbehandlingsprogram att köpa till barn och ungdomar, de klarar sig utmärkt med Corels Paint Shop Pro i början. Där finns många, tubes, brushes och frames att ladda ner gratis och på så sätt komma igång riktigt bra.

Ett program som är helt gratis och påminner lite om Photoshop är Gimp-shop.

Testade Gimp för något år sen för att se hur det stod sig mot Photoshop, klart att det går inte att jämnföra men för en nybörjare är det ett superbra program att börja med.

http://www.gimp.org/

http://tolvansprogramblog.blogspot.com/2007/10/gimp-gimpshop.html

http://www.gimpshop.com/

Duktiga ungdomars arbete i Poser:

http://i32.tinypic.com/200y92c.jpg

Fantasygrafik:

http://i30.tinypic.com/2ujp9vr.jpg

Unga flickor skapar modeller och snygga kläder i Poser och Adobe:

http://i32.tinypic.com/2lt1uf5.jpg

Vad gör en del unga grabbar, jo de skapar fantasyvärldar som Lost i Bryce, Poser och Adobes produkter:

http://i26.tinypic.com/2mi5kr7.jpg

Det har hänt otroligt mycket på grafikfronten, de som ungdomarna skapar nu i sina datorer kunde på 90-talets början och mitt bara de stora filmbolagen åstadkomma.

Lägger lite länkar till arbeten som ungdomar gjort, jag är mycket imponerad av hur duktiga de är.

Inga kommentarer: