söndag 11 maj 2008

Sektbarn, Sandras berättelse

Boken Sektbarn av Charlotte Essén kommer nu ut i handeln den 13 maj.

Studio Ett i P1 intervjuade Charlotte Essén, hon berättade lite om sin bok och hur sektbarn har det.

Barnen lever i en mental isolering omvärlden demoniseras. Det handlar inte om religionsfrihet utan det handlar om barn som far illa säger Charlotte. Alla sekter lär att barnen att omvärlden är ond och det gör att barnen inte vågar söka hjälp och det är meningen för att hålla kvar barnen i sekten.

Sandras berättelse är skrämmande exempel på hur de hela livet får dras med sina mardrömmar från en sektuppväxt. Övergrepp och misshandel hör till vardagen i alla destruktiva sekter. Vet att sekten i Knutby kommer att finnas med i boken.

Sandra berättar hur de saknar närhet och när det kom främmande människor så klängde de på dem. Besökarna tycke då ”åh så lyckliga barnen är”, besökarna förstod inte att barnen saknade närhet och genom sitt liv i sekten inte haft möjlighet att knyta an till föräldrar och andra vuxna. Föräldrarna valde Sandras liv och trots det så skäms Sandra över att hon varit med i en sekt.

Om man missat programmet i P1 så finns det på SR’s hemsida så det går att lyssna:

http://www.sr.se/webbradio/?Type=db&Id=1150352

Nu är det väntan på att boken kommer med posten i veckan.

Det skrivs inte så mycket i Knutbytråden, Flashback, en del är väl upptagna med annat och sen är det så mycket som kommer att hända framöver och då kan det vara bra med sparade krafter.


Inga kommentarer: