lördag 10 maj 2008

Att lämna elektroniska spår

Det som en gång skrivs på ett forum, en blogg eller en hemsida kommer att vara kvar i all framtid. Tänk på att om 10 år eller mer finns allt kvar, vad du skrivit och foton du laddat upp. Även om du tar bort bloggen, hemsidan så går det att ta fram, det finns även möjlighet att spara ner hela sidor från bloggar och forum. Det finns sidor som har förbjudet högerklick för att inte foton skall snappas, fotot plockas lätt ändå med ett enda enkelt kommando. Finns även speciella program för det.

Det finns personer som mer än gärna för sin egen och helst också andras talan på internet. De försöker och tror att de är så anonyma och så hemliga. Kanske det är så för folk med medelmåttiga it-kunskaper men för den som hållit på med it sen Commodore -64 på det glada 80-talet och sen dess använt dator i arbetet och har it som sitt största intresset är det lätt som en plätt att finna spåren.

Ger man sig på att sprida desinformation, ljuga eller outa folk bör man i första hand tänka på att inte lämna ett spår efter sig som till och med en blind höna kan följa om man nu verkligen vill vara anonym.


Att bli busted från day one (1) kan inte vara roligt, säg den som blir förvånad.

(\__/)
( O.o)
(")_(")

Inga kommentarer: