torsdag 22 maj 2008

Sektbarn, Kenneth Ågrens befarar en olycklig utveckling för barnen

Sektbarn

På sidan 67 kan man läsa kriminalaren Kenneth Ågrens tankar om barnen i sekten och han berättar även sin oro för barnen.

Citat ur Sektbarn – Charlotte Essén sidan 67:

"Rädslan fanns där - vad händer med det barnet ifall vi inte kommer vidare i utredningen? Vad händer med barnet efteråt, är ett förhör mer till skada än nytta? Kan det bli bestraffningar?"

Man vet att Knutbyförsamlingens barn är upplärda att inte säga något till någon. Dessutom skulle de säkert bli utfrågade hemma efteråt , om vad de sagt till polisen.
[…]
han känner fortfarande en stor oro för barnen i Knutbyförsamlingen, speciellt när han ser hur det har gått för till exempel Sara och Helge - alla de vuxna när de har kommit in i sekttänkandet.

"Dessa barn är födda in i detta , vilka referensramar har de utanför församlingen? De får ju bara umgås med likasinnade och växa upp där. Vad blir det av dem när de är vuxna?"

Även om ingen säkert vet, befarar han en olycklig utveckling. Speciellt efter att ha läst alla psykolog utredningar och tester som visar på en uppenbar risk att det blir ännu värre för barnen, än för dem som är med som vuxna .

Många är vi som precis som Charlotte och Kenneth Ågren oroar oss över hur barnen i sekten har det och vilken framtid de går till mötes. Föräldrarna verkar vara ur stånd att inse faran för sina egna barn. Jag tror att vi som på olika vägar blivit engagerade i Gränstasekten aldrig kan släppa oron för barnen och sektoffren.

Citat Kennet Ågren Expressen 9 januari 2008:

Polisen i Uppsala som höll i Knutbyutredningen. Kenneth Ågren är i dag biträdande chef för kriminalavdelningen i Uppsala men blir ständigt påmind om Knutby.
– Förra månaden hade jag på en dag 20 samtal om Knutby, i dag tror jag att det har kommit 5 samtal. Jag är vaken för att det kan komma nya saker.

http://uppsala.expressen.se/nyheter/1.996893/kenneth-agren

Det mest skrämmande är personer som använder sina barn för att tysta kritikers bloggande.
Dags för myndigheter och makthavare att se till sektoffer och fram för allt barnen som aldrig har något val.

Detta var mina tankar idag, försöker sammanställa en framtida bloggning om lögner, svek och brudbluffar m.m. och hur lögner och sanningar blandas om så det passar för tillfället. Mitt återuppväckta intresse för grafik, tar mycket tid men är ett rogivande pyssel.

Vet inte när nästa bloggning kan ske, byter ISP i dagarna.

Inga kommentarer: