torsdag 8 maj 2008

Knutby, Home makeover av Tirsa

Det gör mig så oändligt bedrövad att få höra hur människor i en sekt får sina hem omgjorda utan att få vara med och bestämma.

Där blandas ihop överblivna färgslattar av olika fabrikat sen skall den som fått sitt hem demolerat visa tacksamhet. Kvalificerade klåpare som inte har sinne för varken färg eller form utan endast ett stort ego och prövat om de kan vara kristi brud. Makalöst!

Ett hem hur enkelt det än är så vill man ordna, spara, köpa och renovera själv. Inte är det trevligt när svärföräldrar och för att inte tala om sektledare burdust tar sig friheter att bestämma vilket material eller
färgval som passar just det hemmet.

Finns det något mer kränkande och respektlöst att inte få ha sitt hem ifred för klåfingriga, outbildade medelålders egon till kristi brud, drottning Tirsa eller vad nu jesusbruden kallar sig?

Egen härd är guld värd, släpp inte in klåpare i ert hem!



4 kommentarer:

Anonym sa...

Det mest humoristiska inslaget kommer förstås inte med tyvärr i filmen och den mesta markanta starten på Fossmos karriär.
När pastor Fossmo i börjande av sin karriär hade en församling i Kristinehamn, vid nuvarande Runes Rör, tillsammans med pastor Bergerheim i Livskällan, Gullspång.
Det iakttogs att de båda fått tag på en av Kristinehamns kommuns mest psyksjuka och kastade honom i det så kallade dopkaret vid Runes Rör, (hålet i golvet finns fortfarande kvar) Den psyksjuke döptes upp och ned av de båda pastorerna för att - ja kanske djävulen skulle drivas ut. Men, de var så missnöjda när inget hände så den starckars kraken åkte upp och ned i dopet. Så fort den ena haft ned honom och mannen kom upp i likadant tillstånd så sänkte den andra pastorn ned honom. Detta är allmänt känt bland oss som var med på den tiden i Fossmos- Bergerheims församling.

Sektinfo sa...

Tack för din kommentar du anonyme gäst

Detta är humor på hög nivå, har du mer att berätta så hör gärna av dig med mail eller skriv här.

Att det kunde bli något annat än en katastrof eller rättare sagt härdsmälta när Åsa Waldau och Helge Fossmo slog sina påsar ihop var det många som förstod även på den tiden.
Många människor som blivit skadade genom deras agerande. Hoppas Helge nu på avstånd kan se vad som gick så fel. Att vara Åsa Waldaus "högra hand" förde in honom på än farligare vägar han vandrat tidigare.

Unknown sa...

Jag vill genom detta inlägg kommentera lögnerna som ”Anonym” står för i denna blogg.
Ha, ha, detta är ju rent komiskt vad folk kan hitta på. Fast ändå är det skrämmande vilka lögner som folk kan sprida och vilka skador det kan ställa till för oskyldiga offer.

Alla kommentarer som stöder ”Anonyms” måste komma från ytterligare personer som inte vågar framträda med sina riktiga namn. Ingen kan bevisa att påståendena (lögnerna) är riktiga, eftersom det inte finns någon som kan återge detta tillfälle och som varit med vid det påstådda tillfället.
Detta inlägg är dock skrivet så att alla läsare kanske kan få en viss utdelning av att läsa det.

Inte en minut av samarbete.
Jag har aldrig jobbat ihop med Helge Fossmo. Jag har absolut inte döpt någon tillsammans med honom och har heller aldrig värvat någon ”psykiskt störd person” till någon församling. Så allt som ”Anonym” påstår är alltså en lögn från början till slut. Det är sådana personer som ”Anonym” som seriösa journalister betecknar som ”oseriösa kräk”, men som vi dock ständigt måste dras med trots allt tyvärr.

Vi har ju en yttrandefrihet i detta land och det är bra. Men vi bör hjälpas åt vårda denna demokratiska frihet och förmån på rätt sätt. Men nu är det så att vissa som bollar respektlöst med lögner hit och dit, inser att de inte kan framträda med sina lögner med sitt rätta namn, eftersom de genast skulle dras inför rätta och med en fällande dom för sina grundlösa lögner.

Första dop år 1999.
Jag döpte den första människan i mitt liv år 1999 i vår församling (Pingstförsamlingen Livskällan) och har efter det döpt ca.15 personer. Eftersom vi inte har en egen dopgrav i vår kyrka, så har vi fått nåden att tillfälligt låna andra pingstförsamlingars dopgravar för dessa underbara tillfällen.

När det gäller Knutby så hade jag inte en aning om var den församlingen fanns och ännu mindre att Helge var pastor där. Jag har aldrig haft något samarbete med honom. Ingen i församlingen har heller en aning om den församlingen mer än vad som framkommit genom media efter de tragiska händelserna där.

Välsignelser från
Björn Bergerheim

Sektinfo sa...

Det var intressant att få en annan vinkling.

Hur som helst så var det när Helge kom i kontakt med Åsa Waldau och blev hennes högra hand och den 4:e i sekthierarkin som han förändrades. Förut var han en spelevink, nu blev mångas och hans liv förstörda.

Alla kan åtalas för vad som skrivs i bloggar. Olika länder har olika lagstiftning och vad jag hört av mina företrädare så gäller det landets lagstiftning varifrån bloggningen görs det gäller även de som kommenterar i bloggen.



Jag befinner mig periodvis i tokstämningarnas förlovade land här är det big business. Att blogga från delstaten eller annat land underlättar, är definitivt mer krävande att blogga från Sverige.

/Malkom