tisdag 27 januari 2009

Vägen hem - Filmfestivalen i Göteborg

.

Vägen Hem på Filmfestivalen



Nu har telefonerna gott varma med information från de som varit med på Filmfestivalen och sett filmen Vägen hem.


Det var fullsatt och filmen togs väl emot av publiken. En del av besökarna är ju insatta i sekter och då speciellt i Knutbysekten och andra har kanske bara läst i pressen.

Några kommentarer från de som bara läst i pressen och nu sett Vägen Hem:

Det var de hemskaste predikningar jag någonsin hört.

Kände iskalla kårar efter ryggraden när jag hörde pastorerna Åsa Waldau, Peter Gembäck, Kim Wincent och Helge Fossmo predika.

Finns det så mycket ondska.

Visste det var mycket konstigt där uppe i Knutby, bra att få se och höra, värre än jag kunde föreställa mig.

Saras roll var mycket bra och fick stor sympati av den publik som var i Göteborg. Liv Mjönes som gjorde Saras roll gjorde en bra rollprestation, man riktigt känner Saras förtvivlan.

Marina Westman var med i filmen och förstärker det Sara berättat från sin hemska tid i Knutbysekten. Marina Westman var väldigt bra i filmen!

Tyvärr kom inte Åsa Waldaus hårdhet fram i Anna-Lena Stridlunds rollprestationen. Men det är väldigt svårt att gestalta Åsa Waldau hur skicklig skådespelaren än är. Anna-Lena Stridlund gjorde ett fantastiskt bra jobb liksom Emil Almén som gestaltar Helge Fossmo och detsamma gäller för Pierre Wilkner som gestaltar Kim Wincent.

Mycket har inte kunnat visats för det är för hemskt, tror en del som är insatta i sekten.

Karin Svärd kunde inte närvara för hon ligger hemma i influensa, det var synd, annars var en del av skådespelarna där. Publiken hade hur många frågor som helst efteråt, det var svårt för skådespelarna att svara på så ingående frågor, därför saknades Karin Swärd.

Återkommer med mer information närmaste tiden, förstår att det är mycket att smälta bland de som varit där och det behöver sjunka in.

Tack till alla som lämnat information om Vägen Hem - Filmfestivalen


Inga kommentarer: