måndag 12 januari 2009

Knutbyförsamlingen liknar en dödssekt

.

Karin Svärd i Realtid:


Jag är rädd för att få kritik för att göra underhållning av tragedin i Knutby”, säger TV4-journalisten Karin Swärd, vars film Vägen hem snart får premiär.


Under 30 år har hon varit granskande reporter, först på Dagens Eko och Sveriges Television, de senare åren på TV4.

Nu ger sig Karin Swärd på sitt kanske svåraste uppdrag; att göra en spelfilm av Knutby-dramat, där en kvinna fick sätta livet till och en man fick livshotande skador.

Huvudpersonerna, pastor Helge Fossmo är dömd till livstid och hans älskarinna, familjens barnflicka Sara Svensson, är intagen för rättspsykiatrisk vård.

Men Knutby-församlingen lever och frodas med 100-talet medlemmar. Och de övriga huvudpersonerna i dramat, med Kristi Brud Åsa Waldau i spetsen, sitter i orubbat bo.

– Trots allt som hänt är det fortfarande samma personer som leder församlingen, bland andra Åsa Waldau. Det finns inget som tyder på att något har förändrats i grunden, säger Karin Swärd.


Läs hela artikeln här:

http://www.realtid.se/ArticlePages/200901/09/20090109155121_Realtid828/20090109155121_Realtid828.dbp.asp

Det är inte bara Karin Swärd som anser det är en dödssekt.

Det finns rädda anhöriga och övriga som satt sig in i den tongivande Åsa Waldaus sekt, Gränsta, Knutby som anser att detta är kanske en av de farligaste och mest bisarra sekter som nu verkar i Sverige.


Karin Swärd har gjort ett enormt arbete tillsammans med sina medarbetare, det är bra att filmen "Vägen hem" visas i TV4 så den når ut till hela Sverige.

Det är klart att Waldauklanen med den tongivande sektledarinnan gärna vill stoppa filmen, ändå kommer inte det värsta som pågår att visas.



Inga kommentarer: