söndag 25 januari 2009

Knutby filmen Vägen Hem får premiär i Almunge

'
Citat Uppsala Nya Tidning 21 januari 2009

Den ideellt drivna biografen Röda Kvarn i Almunge gör sällskap med de stora biodrakarna och premiärvisar spelfilmen om Knutby när den går upp på repertoaren den 30 januari.

- Det kommer att betyda enormt mycket för vår ekonomi, säger Agneta Gyllner vid organisationen Lions som driver biografen.

Röda Kvarn dras med knackig ekonomi men försöker hålla liv i biografen med ideella krafter. I vanliga fall sker filmpremiärerna vid Röda Kvarn i Almunge någon vecka efter att de gått upp vid de etablerade biograferna.

- Men den här gången har TV4 hört av sig och frågat om vi ville visa filmen om Knutby på premiärdagen, berättar Agneta Gyllner.

Filmen heter Vägen hem och är producerad av TV4.

http://www2.unt.se/avd/1,1826,MC=5-AV_ID=855448,00.html



Det kommer att bli fullsatt, Knutbybor och folk från närligande trakter kommer att se filmen. Peter Gembeck, Knutby hade gjort ett uttalande att ingen i Knutby kommer att vilja se filmen. Är de förbjudna av sektledningen att se den? Hur långt tror snickaren/hantlangaren Gembäck att sektledningens makt sträcker sig?

Förmodar att det från sekthåll varnats för filmen men ändå är medlemmarna i sekten nyfikna, de som inte vågar se filmen när den visas i TV4 kommer säkert på olika vägar att kunna se filmen inspelad på DVD eller Videokassett.

Skall sektledningen med den tongivande Åsa Waldau i spetsen ha möte med obligatorisk närvaro när filmen visas i TV4 för att ingen skall kunna titta?



Inga kommentarer: