lördag 24 januari 2009

Margaretha Sturesson fastnade i sekten Kingdom Center

'
Från tidningen Dagen 23 januari 2009

”Jag anklagades för allt dåligt som hände i församlingen”



Margaretha Sturesson ville tjäna Gud. Priset blev högt. Hon hamnade i en sekt – där pastorn såg demoner i henne och hon utsattes för timslånga befrielseprocesser. Till slut hade hon bara en enda önskan kvar. Att få dö.


Margaretha möter oss i dörren till sitt hem i Klippan. Hon står stödd mot sin gåstol, kroppen är tunn. Den är sydd på 25 ställen efter skador som hon förorsakat sig själv med knivar, saxar, upphittade glasbitar och sönderslagna glödlampor. När allt var som värst hade hon bara en önskan, att få lämna allt och dö.Om två veckor kommer hennes bok ut - ”Om det så skulle kosta mig livet” - en skakande skildring om hennes tid i sekten Kingdom Center i Höör och om tiden då hon låg på psykiatrisk klinik. Halva tiden var hon övervakad dag och natt. Läkarna bedömde att hon var en fara för sig själv.
Det har gått ett och ett halvt år sedan hon skrevs ut från den psykiatriska kliniken i Ängelholm.

Hon plågas fortfarande av minnen från det hon utsattes för i sekten. Men den friskare delen av henne dominerar i dag. Det som för Margaretha och maken Sven började med en innerlig bön om att få tjäna Gud och sprida evangelium slutade med övergrepp, själslig, kroppslig och andlig.I fjorton år levde och arbetade Margaretha i sekten Kingdom Center i Höör. När hon gick in i församlingen, 1989, var hon en välutbildad fyrabarnsmor med kraft och energi. Hon trodde på församlingens vision. Hon ville sprida Guds kärlek till människor som levde på samhällets skuggsida. [...]



Pastorn talade allt mer om demoner och onda andemakter än om Gud. Visionerna slokade, medlemmar lämnade och förkunnelsen blev allt aggressivare. De uteblivna framgångarna måste förklaras och pastorn var helt övertygad om att det berodde på demoniska angrepp. Från att ha suttit i församlingens styrelse, predikat och blivit utsedd till biträdande rektor för församlingens skolor hamnade Margaretha efter sju år i onåd. Nu var det hon som var ansvarig för allt ont som hände. Allt hon rörde vid blev misslyckat och förstört. Ingen fick möta hennes blick, hon fick inte delta i några projekt, det var sällan någon hälsade på henne.

Pastorn och de andra församlingsmedlemmarna talade i princip bara till henne när de befallde demonerna att försvinna. Pastorn såg dödsandar i Margaretha.Margaretha utsattes för regelbundna demonutdrivningar under flera år. Demonerna skulle drivas ut genom häftiga förböner och handpåläggning. Det kunde pågå en hel dag, en del av tiden rullades Margaretha runt på golvet, kraftiga män la sig över henne och pressade ner henne i golvet. Om hon försökte dra sig undan höll de fast henne. Befrielseprocess, kallade sekten övergreppen. [...]



Hela artikeln här:
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=161946



Dessa fruktansvärda mentala och fysiska övergrepp utsattes Margaretha Sturesson för.

Enligt Sektinfos mening är ingen mindre än den destruktiva sektledaren Christer "Nilsson" Segerliv med sin andliga cowboyhustru och övrig ledning direkt ansvarig för dessa illgärningar som trotsar allt sunt förnuft.

Även de som varit med, sett eller fått veta om dessa övergrepp har ett ansvar.

Hur tänkte de i KCS Kristet Center Syd, Kingdom Center aka Lone Star Höör, var någonstans fanns Gudstron och medmänsklighet när en medsyster blev förnedrad och utsatt för övergrepp?

I sekten KCS Kingdom Center numera Lone Star har cowboy"pastorn" och hans andliga cowboykvinna fortsatt med sin verksamhet.

Vilka av sektmedlemmarna blir utsatta för psykiska och fysiska övergrepp av sektledningen och sina sektkamrater idag?

Herr Segerliv är välkommen att maila till Sektinfo! sektinfo@gmail.com

Vi vill gärna ha svar på hur man kunde misshandla en handikappad kvinna genom att tunga män rullar henne på golvet och sedan lägger sig på henne.


Vi saknar material ännu men vi kommer att återkomma till den destruktiva sekten KCS (Kristet Center Syd) Kingdom Center numera Lone Star i Höör och dess bisarra ledarskap.

Vem glömmer filmen i programmet Existens, höll på att tappa hakan när vi såg vad som hängde på Christer Segerlivs dragkrok! (det var stora testiklar i någon gulmetall tjurtestiklar eller ....?).
Så billigt och så fruktansvärt perverst! Vad säger hustrun den 12 år yngre Helena Segerliv om den perversa utsmyckningen på jeppen? Eller tycker hon att sådant perverst krafs, hör till Gudstron?




Nu finns Margarethas bok med hos Adlibris

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9173870137


Pris 210:- varken frakt eller postförskott tillkommer.

Vi är flera som nu har förhandsbokat Margaretha Sturessons bok Om det så skulle kosta mig livet - En sann berättelse

Försök förhandsboka snart så ni får boken i samband med utgivningen, vet inte hur stor upplagan är. Många böcker så tar upplagan slut och denna boken vill vi inte vänta på.

Hyser stor beundran för Margaretha Sturesson och hennes make Sven som tagit sig loss och så modigt helt öppet berättar vad som pågår hos sekten i Höör. Deras berättelse och Margarethas bok kommer att bli till hjälp för andra som sitter fast i dessa destruktiva sekter. Jag vet att Margaretha ger inspiration till andra som på något sätt är inblandade eller har anhöriga som sitter fast i en sekt.




Graphics, background gjord med olika brushes, katten är ett foto som gjorts om till pensel för att kunna passa in i den storlek och färg som jag ville få fram.

1 kommentar:

Anonym sa...

Är det inte en viss typ av människor, som hamnar i liknande elände? Människor som vill bli ledda och inte är tillräckligt kritiska, som tror på allt en ledare säger. Vad har demoner med etik och moral att göra? Det finns så mycket information att hämta om det som befrämjar livet, och så väljer man information från 1300-talet! Christer Segerliv är i sig själv en stor demon? Fy för den lede!