tisdag 30 september 2008

To Verdener, film som berör problem i sekten Jehovas Vittnen

Har sett filmen To Verdener, filmen handlar om Sara som tillsammans med sin familj tillhör Jehovas Vittne. Sara möter kärleken, en man som ifrågasätter hennes tro. Filmen är baserad på verklighet.



Från CDON.COM

Kan man vælge mellem familie og kærlighed? I 'To verdener' har Sara (Rosalinde Mynster) og hendes familie altid fulgt Jehovas bud til punkt og prikke.
Sammen med sine forældre og søskende har Sara stemt dørklokker og prædiket om dommedag og evig frelse for Jehovas udvalgte. Men pludselig slår lynet ned i hende, da hun forelsker sig i den lidt ældre Teis (Pilou Asbæk).
Men kærligheden placerer Sara overfor sit livs sværeste valg, for Teis er ikke et af Jehovas Vidner. I hemmelighed mødes de to og mens kærligheden blomstrer, må Sara kæmpe en indre kamp med sin samvittighed, tro og lidenskaber.
Inden længe er hun tvunget til at træffe et valg imellem to verdener.
'To verdener' er Niels Arden Oplevs første film siden 'Drømmen'.

http://cdon.se/film/to_verdener-893523


Recension finns att läsa här:

http://www.wiktzac.com/2008/08/filmrecension-to-verdener.html

En mycket sevärd film som belyser hur svårt det är att vara uppvuxen i en sekt. Det är en film som bör ses av alla som har anhöriga och främst av de som fastnat i en destruktiv sekt.

Precis som i Knutby FFS så prioriteras inte utbildning, man skulle önska att ledningen i Knutbysekten med Åsa Waldua som den tongivande köpte in filmen till samtliga medlemmar. Varför skulle inte det gå, Åsa Waldau har vid ett flertal tillfällen poängterat att de är en helt vanlig liten församling. Varför är man då rädd för att öka kunskapen om destruktiva sekter?






Grafik, håller fortfarande på att lära om olika lagerstilar och alla kortkommandon i Photoshop, har glömt så mycket. Kanske kommer att ta en distanskurs, är intresserad av att lära mig 3D.
Ett enkelt arbeta med en höstkatt. :)

Inga kommentarer: