lördag 6 september 2008

Margaretha Sturesson - förövare och offer

Citat ViD:

”Jag blev både
förövare och offer”

Margaretha Sturesson är socionom sedan slutet av 1970-talet och jobbar i dag inom socialtjänsten.
Hon har fortfarande kvar sin tro på Gud, men väljer nu att i Världen idag för första gången träda fram offentligt med sin berättelse om de mardrömslika åren på Kingdom Center i Höör.
– Arbetet med att förstå mig själv pågår fortfarande, även om jag vet att både Gud och många människor förlåtit mig.

Margaretha är lugn och sansad och väger sina ord noga.
Hon har hittills valt att inte träda fram med sin berättelse i offentligheten, utan har endast ställt upp i anonyma intervjuer i exempelvis Sveriges televisions program Existens.
För att ge tyngd till sin kritik väljer hon nu att träda fram med namn och bild i Världen idag, för att dela med sig av sina upplevelser.
Det var en lång process som fick Margaretha och hennes man att lämna gruppen i Höör.
För hennes egen del blev det till slut en kamp mellan liv och död.


Modigt gjort av Margaretha att så upp med namn och bild. Det ger hopp åt andra som sitter fast i en hopplös situation.
Margaretha talar om att hon dövade samvetet när hon var med i sekten, det är väl någon form av självbevarelsedrift för att kunna utföra
sådana gärningar som strider mot allt sunt förnuft och samvetet.

Hos Christer Nilsson-Segerlivs sekt i Höör höll man på med demonutrivning som väl får ses som något liknande det sekten i Knutby håller på med.
Se tidigare blogginlägg om Åsa Waldau i Mönsterås och det är även känt att Åsa med sina sektpastorer-teamledare satt medlemmar i tukt.


Margaretha har bett om förlåtelse och skall då inte ses som förövare utan som ett offer från en destruktiv sekt med en maktgalen sektledare.
Det måste precis som i andra sekter funnits hållhakar, det är därför så svårt att lämna.


Grafik, lärt mig göra "tyg - draperier - gardiner" i Photoshop. Varit fantastiskt kul och kommer säkert till nytta i mina framtida arbeten. Lilla valpen är ett frilagt foto. Klicka på bilden så kommer den upp i stort format.

Inga kommentarer: